Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УХТ Пловдив отваря врати

Ден на отворените врати организира днес ръководството на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Началото е в 9 часа в аула „ Проф. Милен Бешков”. На мултимедия ще бъде направена презентация на възможностите за обучение във висшето училище. Деканите на Технологичния факултет доц. д-р Стефчо Кемилев, на Техническия доц. д-р Венцислав Ненов и на Стопанския проф. Йорданка Алексиева ще представят специалностите, по които ще бъдат приемани бъдещите висшисти.  

След това заедно с кандидат-студентите ще разгледаме кампуса на университета, за да усетят атмосферата при нас – ще „надникнем“ в аудиториите, където се провеждат учебни занятия, в компютърните зали и в библиотеката, каза зам.-ректорът проф. Албена Стоянова. 

 Желаещите да следват в УХТ ще научат какви курсове за подготовка на кандидат-студенти се провеждат в единственото по рода си учебно заведение на Балканите, както и подробности за подаването и приема на документи. През юни е втората предварителна сесия – конкурсният изпит по математика е на 14-и, а на следващия ден е изпитът по химия и опазване на околната среда. 

Заявления за участие се подават от 2 до 11 юни. Успешно взетите изпити са вход в 23 специалности за образователна степен „бакалавър“ и в една магистърска - „Технология на ферментационните процеси“, където обучението се провежда на френски език.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар избухна в хирургиите на УМБАЛ "Св. Георги"

Внезапен пожар възникна тази нощ   в База 2 на УМБАЛ “Свети Георги”  Пловдив на бул. Пещерско шосе 66.  Огънят е лумнал на 11 етаж на хирургиите и е принудил дежурните лекари и персонала да евакуират  пациентите от този и долните два етажа.  На място са пристигнали и няколко противопожарни екипа.   Пламъците са тръгнали от стая на санитарите,  гласи..

обновено на 10.06.24 в 22:50

Мъж вилня с резачка срещу съседи и полицаи в Куртово Конаре

В пловдивското село Куртово Конаре разярен след междусъседски скандал младеж вилня срещу комшиите си и пристигналите полицаи, въоръжен с моторна резачка.  Стряскащият инцидент е възникнал в събота вечер при ожесточене спор между две групи жители на селото заради шумно празненство с надута висока музика, уточняват от прокуратурата. На мястото се..

публикувано на 10.06.24 в 17:01

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Глобиха с 2000 лв. младежа, снимал се да кара със 127 км/ч в Пловдив

21-годишният Митко Бошнаков, заснел се да шофира със 127 км/час по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, беше признат за виновен по бързо производство на Районната прокуратура.  След споразумение, одобрено от съда, му е наложено административно наказание - глоба от 2000 лева.  Лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1..

публикувано на 10.06.24 в 14:07

Санкционираха млад шофьор, дрифтил в Смолян

22-годишен шофьор е глобен с 3 000 лв и отнета книжка за една година след дрифт в Смолян. Младият мъж е установен след сигнал на гражданин, че извършва опасни маневри на кръстовище, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Станевска“ в областния град с лек автомобил.  След проверка е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка –..

публикувано на 10.06.24 в 13:57