Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневен фестивал на здравословния живот в Пловдив

Пловдив е домакин на фестивала на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Той се провежда в сградата на Общинския съвет и ще продължи и утре. Тазгодишното му издание е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. 

В двудневната програма на „Здравей, Здраве!" са включени над 60 мероприятия на повече от 50 водещи. Ще има лекции, дискусии, практически занимания и демонстрации на методи за постигане на здраве. Гостите на фестивала ще имат възможност да участват в различни занимания, творчески работилници, игротеки за децата, кино-прожекции на филми на здравна и еко тематика. 

Част от фестивала е "Изложението на здравето", където се демонстрират предмети и услуги, свързани и пряко подпомагащи превенцията и поддържането на физическо и психическо здраве. Включени са и изложби на непрофесионални творци в областта на изобразителното изкуство, изпълнения на музиканти и детски състави. Фестивалът е със свободен достъп за всеки, който иска да повиши своята здравна култура.

Фондация „Пловдив 2019" участва активно с организационна подкрепа на фестивала, защото здравето и здравната култура са важни теми от живота на нашия град. Темата за здравето, движението и здравословния начин на живот е включена и в артистичната програма на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019г. в проектния клъстър „Раздвижи града".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Майстори от цялата страна си дават среща на Панаира на занаятите в Пловдив

Откриха пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. В продължение на три дни майсторите демонстрират уменията си в Стария град. Акцент в тазгодишното издание е занаят с близо 5000-годишна история – художествено плетиво, като плетките се правят на една, две и пет куки.  Своя занаят показват и майстори на данателата, на плъстенето на..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Мъж поруга храм и нападна с тухли свещеник и полицай

32-годишен е привлечен като обвиняем за повреждане на храм, заплахи, хулиганство и причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от районната прокуратура  в Пловдив.  Четирите обвинения към него са заради инцидент, станал  в четвъртък сутринта в пловдивския храм „Свети пророк Илия“.  По време на сутрешната литургия мъжът започнал да се..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

Зрелостниците в Пловдив предпочетоха есе за мълчанието, вместо Смирненски

"Цената на компромиса" - върху тази тема по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски разсъждаваха учениците, които избраха да пишат интерпретативно съчинение на днешния държавен зрелостен изпит.   Втората възможност беше есе със заглавие "Мълчанието – сила или безсилие". Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ Над 50..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

Бившият полицай Венцеслав Караджов e вече в затвора

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната..

публикувано на 17.05.24 в 10:38

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

публикувано на 17.05.24 в 08:46