Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Свищов почистват тинята от улиците след вчерашния дъжд

Снимка: Цветомир Цветанов
В община Свищов почистват наносите, натрупани по улиците след поройния дъжд. Според кмета Станислав Благов падналите за един час около 40 литра на квадратен метър са предизвикали сериозни щети:

По голяма част от улиците на град Свищов имаше инертни материали - баластра, чакъл, много пръст, огромно количество тиня, което отстраняваме. Освен това в село Ореш има една улица, която на практика вече не съществува. Над 40 домакинства са наводнени с избени помещения и мазета. Най-големият проблем обаче от този дъжд и от това почти бедствено положение е църквата "Свето Преображение", която беше в много лошо състояние от предни дъждове и за съжаление, не ни бяха отпуснати средствата и сега положението е още по-тежко. Много се опасявам да не се събори тази наша църква.

Община Свищов ще поиска от Междуведомствената комисия за защита на населението от бедствия и аварии пари за възстановяването на унищожената улица в село Ореш и на църквата"Свето Преображение", която е от 19-и век. Останалите щети ще бъдат възстановени със средства от местния бюджет.

Районната служба "Пожарна безопасност“ в Доспат отстранява по пътя Доспат-Батак дървета, повалени от силния вятър след обилните дъждове в Смолянска област .  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!