Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит рожден ден, Аяне!

Една от най-големите легенди на Локомотив (Пд) – Аян Садъков, навършва днес 53 години.

Садъков е абсолютен рекордьор в България по участия във всички национални гарнитури на страната със 172 мача и 37 гола.

Точната статистика в международната му кариера е:

Мачове за националния отбор: 80 (9 гола); Участник на СП Мексико’86 (4 мача/0 гола);

Мачове за олимпйския национален отбор: 24 (3 като капитан) и 7 гола;

Мачове за младежкия национален отбор: 25 (6 гола);

Мачове за юношеския национален отбор: 43 (15 гола).

Аян Садъков е юноша на любимия си Локомотив (Пд), с който записва 350 двубоя със 150 гола. Играл е още в португалския Беленензес и Ботев (Пд). С Локо (Пд) става носител на Купата на Съветската Армия (1983) и бронзов медалист в “А” група (1992). Достига до трето място в шампионата и с Ботев Пд (1995).

Като старши треньор на черно-белите Садъков записва 62 мача – 26 победи, 14 равни и 23 загуби при голова разлика 87-89. За последно Садъков беше помощник-треньор на младежкия национален отбор на България.

Честит празник, Аяне! Бъди силен и не преставай да се бориш, както си го правил винаги на терена.

Цял Пловдив, е с теб и те обича!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Тази вечер в 19:12 ч. ПФК „Ботев“ и кметът Костадин Димитров ще вдигнат Купата на България от терасата на Община Пловдив. След завоюваната победа на жълто-черните, Купата отново е в Пловдив. По случай грандиозния успех фонтанът с пеликаните пред общината тази вечер ще бъде оцветен в жълто. Припомняме, че по-рано днес футболистите, и част от..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Фестивал Възможното образование този уикенд в Пловдив

Тази събота 18 май на територията на Plovdiv Stage Park и като съпътстваща програма към "Академия за родители" ще се проведе фестивала "Възможното образование". Организатор на събитието е Гергана Лесенска- адвокат, обучител по права на човека, психолог, сертифицирана в акадмията на д-р Шефали Тсабари за коучинг на родители. Но преди всичко това тя е..

публикувано на 16.05.24 в 17:02

"Ботев" триумфира с Купата на България!

"Ботев" (Пловдив) спечели Купата на България за четвърти път в историята си, след като победи "Лудогорец" с 3:2 във финала на турнира, игран на Националния стадион "Васил Левски". Срещата в София се игра пред около 10 000 зрители, като почти всички бяха привърженици на "Ботев". "Канарчетата", които отстраниха ЦСКА в полуфиналите, започнаха вихрено..

публикувано на 15.05.24 в 21:16

15-и фестивал "Здравей, Здраве!" този уикенд в Пловдив

За 15-а поредна година пловдивчани и всички гости на Пловдив ще имат възможност да се потопят в атмосферата на традиционния за града ни фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Събитието ще се осъществи тази събота и неделя /18-19 май/ на територията на Дом на Науката и Техниката и в зеленото сърце на Пловдив. Входът е свободен. Тазгодишното..

публикувано на 15.05.24 в 16:43

Музеят може да бъде прекрасно място за учене

Знаете ли, че в музея можете и да учите? Тази събота 18 май Къща музей „Христо Г. Данов“ в Пловдив ще се превърне в място за учене по забавен начин. "Арт работилница - Музеят като място за учене" е събитието, което ще стартира точно в 10:00 и има за цел да разкрие цял един нов свят пред всички малки любознайковци. Работилницата е подходяща за деца..

публикувано на 15.05.24 в 14:03