Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица се справи набързо и със Славия

Марица (Пловдив) изкова поредната си победа в женската Национална волейболна лига на България и отново излезе на върха в класирането, вече с 25 точки от осем успеха и една загуба, но и с мач повече от прекия конкурент Левски (София), който има 23 точки преди утрешната си среща със съгражданките си от ЦСКА. В днешната среща от деветия кръг в столичната зала Панайот Пондалов, Марица разгроми своите домакини от Славия-СУ (София) с 3:0 (25:13, 25:11, 25:11)* след само 58 минути игра.

Този път старши-треньорът Иван Петков се довери почти изцяло на титулярния си състав, като единствено на поста диагонал опитната Марина Ковачева замени младата Силвана Чаушева. Нито за момент от мача пловдивчанки не оставиха никакви съмнения в своето превъзходство. Те напълно доминираха на терена и резонно стигнаха до категоричния резултат.

Топреализатор на срещата стана центърът Милена Димова с 13 точки, 6 от които от блокада. С по 12 точки се разписаха другият център Мария Данчева (4 аса) и капитанката Ана Радичева.

В следващия десети и последен за есенния дял кръг Марица посреща Левски за второто издание на голямото дерби на този сезон в събота, 13 декември, от 17:00 б.в. в зала Пловдивски университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пловдив е риболовната столица на България

Пловдив е домакин на СП по спортен риболов

В Пловдив се откри Световното първенство по спортен риболов за „Мастърс“ (55-65 г.), ветерани (над 65 г.) и хора с увреждания. Шампионатът ще се проведе на гребния канал с участието на 40 отбора от 21 държави в петък и събота, 14-15 юни. В първите тренировъчни дни състезателите ловят основно каракуди, макар че се хванаха и немалко шарани,..

публикувано на 12.06.24 в 13:07
Тодор Диев

Тодор Диев - първият пловдивчанин с медал от Игрите

Тодор Диев е първият пловдивчанин с медал от Олимпийски игри. Легендарният футболист на "Спартак" (Пловдив) и на националния отбор на България печели бронзово отличие от Игрите в Мелбърн през 1956 година. Участва и в още две Олимпиади. Тодор Диев е шампион и носител на купата с отбора на "Спартак" (Пловдив). Голмайстор на шампионата – през 1955 година с..

публикувано на 12.06.24 в 10:23
Алекса Мараш и Ален Корошец

"Ботев" с две нови попълнения

Нападателят Алекса Мараш и централният полузащитник Ален Корошец са първите нови попълнения на "Ботев" (Пловдив) за сезон 2024/25. Двамата преминаха успешно медицинските прегледи и подписаха своите договори с „канарчетата“. Алекса Мараш е на 22 години и е от Черна гора. През изминалия сезон той отбеляза 15 гола в 33 мача за черногорския елитен..

публикувано на 12.06.24 в 10:12

Еко филма „ИзЧисти планини” представят в Пловдив

След 25 години високопланински почиствания, във всички национални паркове, доброволен труд и много създадени приятелства, сдружение „За Земята“ отбелязва годишнината с прожекцията на филма „ИзЧисти планини”. Лентата ще бъде представена в Пловдив на 17 юни, от 19 часа, в Lucky Дом на киното, с вход свободен. Филмът е с продължителност..

обновено на 11.06.24 в 15:31
Пламена Миткова

Пламена Миткова на финал в Рим с личен рекорд

Пловдивчанката Пламена Миткова се класира за финала в скока на дължина от Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Българката записа постижение от 6.71 метра, неѝн личен рекорд, в последния си трети опит и се нареди сред 12-те състезателки, които ще си оспорват медалите. Квалификационната норма бе 6.70 м. Постижението на световната шампионка за..

публикувано на 11.06.24 в 13:42