Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните продават 1 тон замразено свинско на търг

Търг на 1 тон замразено свинско месо обяви Агенцията за приходи в Пловдив. 

Месото е конфискувано от звеното за фискален контрол, тъй като собственикът му не е заплатил наложеното обезпечение в законовия срок. Месото е годно за консумация, показват пробите, взети от Агенцията за безопасност на храните. До публичната му продан то ще се съхранява при необходимите температурни условия за запазване на качествата му, гарантира НАП Пловдив.

От приходната агенция уточняват, че това е втори случай на конфискувана стока заради неплатено обезпечение. През месец май миналата година 24 тона картофи бяха безвъзмездно предоставени на Държавната агенция на бежанците.

  От създаването си досега, звеното за фискален контрол към НАП Пловдив е наложило 101 обезпечения, по които са платени над 1 милион лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отварят историческия пробив „Модър-Царевец“

Очаква се този следобед пробивът „Модър – Царевец“ в пловдвиския район „Западен“ да бъде отворен за движение. Неофициалната информация е на фирмата изпълнител, чиито работници през последните часове усилено приключваха строителните дейности на кръстовището на улиците "Солунска" и "Царевец".  От общината все още няма официална информация дали и..

обновено на 07.06.24 в 06:46

Отново блокада на Подбалканския път при Калофер

Продължават протестите на животновъдите от района на Карлово и Калофер. И днес те ще блокират за час Подбалканския път от западния вход на Калофер. Палатковият лагер също остава.  Блокадата ще започне в 9 часа, а полиция ще отбива трафика през града.  Животновъдите протестират с искане за достатъчно площи в Национален парк „Централен Балкан“,..

обновено на 07.06.24 в 06:46

Риба на фурна е разболяла децата от "Радост"

Има отклонения от нормите при пробите на храната и посудата, взети от  пловдивската детска градина "Радост" заради сигнал със  съмнения за взрив от хранително заболяване през миналата седмица, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните след извършена проверка в градината и фирмата, приготвила храната. 8 от общо 90 изхранени на 30 май деца  са..

публикувано на 06.06.24 в 21:21

Верижна катастрофа задръсти Околовръстното шосе

Верижна катастрофа е станала на Околовръстното шосе край Пловдив, на моста на Марица. Там две коли последователно са се блъснали в камион, уточниха от полицията.  Най-вероятната причина е неспазена дистанция и превишена скорост. Въпреки удара и смачканите автомобили, няма пострадали, произшествието се обработва по административен ред. Образувало се..

обновено на 06.06.24 в 16:13

Над 5200 десетокласници ще се явят на НВО в Пловдив и областта

От Регионалното управление на образованието - Пловдив предоставиха последната информация за изпитите от Национално външно оценяване в края на Х клас, през учебната 2023/2024 г.  Изпитите ще се проведат в 81 училища на територията на област Пловдив. Първият изпит е в понеделник, като ще започне от 11 часа, за да има време залите да се подредят след..

публикувано на 06.06.24 в 15:36