Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистка на Марица със счупена костица

Състезателката на Марица (Пловдив) Мария Данчева ще отсъства от терените до края на февруари, това разкри треньорът на тима Иван Петков.

"За съжаление, централната ни блокировачка Мария Данчева е със счупване на костица над глезена и ще отсъства поне до края на февруари. Иначе останалите момичета са здрави и други промени в състава няма, но и това не е малко. Тъй като тъкмо се прибрахме от лагера в Бурса, за предстоящия мач със Сливен ще дам повече шанс за игра на тези момичета, които взеха по-малко участие в контролите в Турция", допълни още специалистът. 

Иван Петков говори и за подготовката, която отборът проведе и по време на която пътува до Македония, Румъния и Турция. "С оглед на това, че девойките в състава ни бяха ангажирани с националните отбори, в първия етап от паузата подготовката ни не беше пълноценна. След като те се завърнаха при нас, разбира се, наблегнахме на физика, а в изиграните контроли основната ни идея беше да поработим върху организацията на атаката, да корегираме и ошлайфаме някои неща в нападение. Наложи се и да променим плановете си за подготовка в движение, с оглед на това, че се промени и програмата на мачовете.  Важният за нас турнир за Купата на България, който трябваше да се играе в края на януари, бе отложен.  Настъпиха промени и в програмата на първенството.  Като цяло съм доволен от това, което момичетата показаха в тези мачове, много сме доволни и от условията, които ни предложиха всички наши домакини – и в Македония, и в Румъния, и в Турция", разказа още Иван Петков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00

Юноша на Ботев с повиквателна за националния отбор

Футболистът на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов с повиквателна за националния отбор на България до 20 г. Юношата на „жълто-черните“ ще бъде част от подготвителен лагер-сбор на националната селекция от родени 2004-2005 г. Младите „лъвове“ ще се изправят срещу Азербайджан в контролна среща на 11.06 в столицата Баку. През изминалата кампания Папазов взе..

публикувано на 31.05.24 в 17:55

Доброволци учат младежи на емоционална интелигентност

Уъркшопът "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" е събитие на асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“, което ще се проведе в Младежки център Пловдив, на 8-и юни. Началото е в 11 часа. Доброволците Лилия, Гергана и Севил са водещи на уъркшопа, който ще бъде с продължителност от час и трийсет минути. Тяхна е и идеята за..

обновено на 31.05.24 в 17:19

платена публикация
Преобразяване на двора с декоративни елементи от Mr.Bricolage

Ако разполагате с двор, значи имате истинско богатство само за вас и то в пределите на дома ви. Може да го превърнете във вълшебно райско кътче, използвайки пространството и аранжирайки го по възможно най-добрия начин. Как обаче да постигнете такъв ефект в градината? С помощта на градински аксесоари, които ще ви помогнат с външното оформление...

публикувано на 31.05.24 в 17:02
Светла Панайотова

Космичните и земни истории на Светла Панайотова

„Космични и земни разкази“ е най-новата книга на Светла Панайотова. Тя е дългогодишен член на Дружеството на пловдивските писатели, пише стихове и разкази, родена е близо до Дунава, в семейство на учители, но живее и твори в Пловдив. Издала е книгите „Вечният кръговрат“, „Море, небе, земя, любов“, „Трепетно очакване“, „Азбучен пътеводител на..

обновено на 31.05.24 в 12:37