Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото срещу кмета на Неделино, болен е

| обновено на 07.04.15 в 12:20

Апелативен съд - Пловдив отложи разглеждането на жалбата на кмета на Неделино Стоян Беширов, който бе отстранен от длъжност от окръжните магистрати в Смолян. 

Беширов е внесъл молба до въззивната инстанция за отмяна на наложеното му наказание с мотива, че решението на смолянския съд е противозаконно. 

До остраняването на кмета на Неделино се стигна след уличаването му в злоупотреба със служебно положение при четири обществени поръчки. 

Делото днес беше отложено по молба на адвоката на Стоян Беширов, заради заболяване на кмета. Той е постъпил по спешност в столичната болница „Пирогов” на 5 април. Защитникът му представи болничен лист в подкрепа на искането. 

От прокуратурата заявиха, че няма причина да не се уважи молбата на обвиняемия, още повече, че желанието му било да се яви лично пред апелативните магистрати. Следващото заседание по делото е насрочено за 16 април.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В област Смолян изборните книжа тръгнаха към секциите

Районната избирателна комисия - Смолян разпредели 191 300 хартиени бюлетини за десетте общини в областта, а оттам секционните избирателни комисии приеха книжата и с осигурен от администрацията транспорт и полицейска охрана тръгнаха към съответните секции. Тиражът на бюлетините е 95 100 броя за изборите за членове на Европейския парламент и 96 200 броя..

публикувано на 08.06.24 в 16:56

Политическата агитация днес е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Съгласно Изборния кодекс  от полунощ  на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни се забранява предизборната агитация. Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели...

обновено на 08.06.24 в 14:30

ЦИК дава бонус от 25 лв на членове на СИК, предали безгрешни протоколи

За първи път, откакто се провеждат избори в България, Централната избирателна комисия реши да дава паричен бонус на членовете на секционните избирателни комисии, които предадат протоколи без грешки и поправки.  Допълнителното възнаграждение е в размер на 25 лв. на член на СИК. То се получава въз основа на представен на общината от ЦИК чрез РИК списък на..

публикувано на 08.06.24 в 14:26

"Ангели на пътя" с акция "Ден за размисъл към всички политици"

С плакати „Скоростта убива“, „Пътните убийци убиват децата на България“. Държавата убива семействата им“ и със снимки на загинали в катастрофи деца и младежи пловдивчани се събраха на протест пред Съдебната палата.  Акцията им е част от призива на сдружение „Ангели на пътя“, което обединява родители и близки на загинали на пътя деца. В акцията под..

публикувано на 08.06.24 в 13:40

Извозват изборните книжа и машините за гласуване до СИК-овете

Общо 897 машини за гласуване се транспортират под полицейски съпровод към секционните избирателни комисии в Пловдив и областта. До момента изборните машини се съхраняваха в склад в Северната индустриална зона на града.  Изборните места са 405 с 1008 секции, сред които 14 подвижни и 13 в лечебни заведения. Служителите на МВР, ангажирани с охраната на..

публикувано на 08.06.24 в 12:01