Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На шестия ден" с Христо Смоленов и Ангел Гешев

Христо Смоленов и Ангел Гешев в студио 6 на Радио Пловдив

В Светлата седмица - между фанфарите за тракийската античност в Париж

и втората серия взривове на гранати в Иганово.

„На шестия ден” коментираме с експерта по сигурност Христо Смоленов и художника Ангел Гешев.

Във „Форум” говорят хората от Старосел – за  кръстопътя на времето и оцеляването.

Слушайте в събота от 8 до 9 сутринта!

И още веднъж след новините в 15.

Водещ: Живка  Танчева

„За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един-друг и да развалят един-другиму работата.“ Константин Иречек, преди повече от 100 години.Нищо не е мръднало, ни на йота и днес. Светли дни, а у нас тонове хартия и маса електронни букви, да заклеймяваме една изложба – в сърцето на Европа. Плакати ще се лепят тепърва, но у нас плюването изпонацапа частта по откриването. Античност и упражнения по модерна злоба. Помните ли? - казал го е класикът: " Ако в България се роди гений, то това ще е геният на завистта ". Силно е да признаваме направеното, дори след серията  нелепици ала Вежди. Честно е, да! - той  произведе това събитие в Лувъра, което историята ще запечата. Нищо общо няма тук Людмила Живкова, нито нейните мечти. Сега Париж и Европа виждат България, снимат „ Епопеята на тракийските царе”. Моля тук силно партийно оцветените да се снишат и по възможност: мисъл!

И ако в Париж славата на древен народ тепърва ще я берем, тук погребахме за пореден път милиони левове с гръмналите гранати пак без време. В Подбалкана заревото над Сопот си продължава, експлозиите отпушиха набеждаването как цял един отрасъл в България върви към закриване.  Стряскащото е, че в нивото ни на националната сигурност има страховити пропуски. Бомбите не могат да експлоадират без човешка намеса. Това априори е ясното. Въпросът е, какво ще се доказва:

Саботаж, прикриване на липси на продукция,

отсъствие на контрол, охрана под всякаква критика.

Специалистите  дано отсекат кое от това Е, за да не стават  рупорите на недоволството безчет. Повече от ясно е, че у нас всичко може, и че тътренето след истината понякога хаби години, уви. Нищо че и този път Цацаров каза: „До 7 дни окръжният прокурор в Пловдив ще даде отговори на въпросите, свързани с взривовете”. Чакаме и дотогава борим загубите с думи.

Нашите гости са Ангел Гешев и Христо Смоленов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бързата забрана на хазартната реклама е много съмнителна

Трудности бяха предварително предречени за значителна част от медиите, които разчитат на приходи от рекламите на хазарт. С изключително бързо проведена процедура парламентът въведе забрана за такива реклами, въпреки че очакванията бяха крайното решение да се вземе след изборите. Сега се случва се сякаш другата крайност – всяка..

обновено на 02.05.24 в 16:06

Необходима е промяна в детското здравепазване

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. За трудното намиране на баланс между обществен и бизнес интерес в здравеопазването е..

публикувано на 02.05.24 в 15:51

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

" Стратегически аспекти на маркетинга " е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев . Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Радикализираното говорене между партиите ще расте

В програма "Точно днес" разговаряме с политолога и експерт по изборни системи  Даниел Стефанов , който прогнозира кампанията, която се открива от 9 май за изборите 2 в 1, говорим още за надпреварата на партиите и за технологията на този вот, където бюлетините пак ще са опция за гласуване, наред с машините.  Даниел Стефанов каза по повод, че..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Априлската епопея показва политическа далновидност

България отбелязва 148 години от Априлското въстание. За Оборище е интервюто с историка доц. д-р Тодор Радев от ПУ, защо и днес сме длъжници на I Велико Народно събрание от 1876 г. Днес в местността започва всенародното поклонение пред подвига на Бенковски и представителите от цяла България. "Събранието в Оборище се възприема като..

публикувано на 02.05.24 в 10:50