Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновяват работа на площадка Иганово

От понеделник, 15 юни, 3 цеха на площадка Иганово на ВМЗ – Сопот започват работа. Това съобщи за Радио Пловдив председателят на КТ „Подкрепа” в държавното дружество Димитър Атанасов.

„Вчера е имало заседание на Борда на директорите на ВМЗ в Министерството на икономиката. Заповедта вече е изготвена. Сега хората минават стрес тестове и от понеделник 800 души започват работа на пълен капацитет. Досега те работиха на площадка Сопот”, обясни Димитър Атанасов.

Работата на площадка Иганово бе преустановена, след като на 21 март избухнаха над 2000 неуправляеми ракетни комплекса в склад на ВМЗ край карловското село. На 14 април пак имаше взривове на площадката, този път в цех за производство на термобарични глави за ракети. Работата бе преустановена заради следствените действия на полиция и прокуратура, които разследват причините за взривовете.

Заради разследването площадката не работеше близо 2 месеца и половина, което доведе до големи загуби за ВМЗ – Сопот, защото експедициите на готова продукция ставаха от площадка Иганово. По думите на предишния изпълнителен директор Иван Стоенчев, за 2 месеца загубите на оръжейницата са около 3 млн. лв, припомни председателят на КТ „Подкрепа” в дружеството. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44

И Перущица влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това решение беше взето с пълно мнозинство от всички общински съветници. С присъединяването на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-доброто постижение от създаването му. Във фонда членуват и хотелиерски и туристически компании.

обновено на 04.05.24 в 15:44

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 15:44