Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгения Ралчева гостува на "Молескин"

Тази седмица "Молескин" ще бъде класически, в студиото ни в Пловдив влиза солистът на пловдивската опера Евгения Ралчева

Слушайте ни днес, петък, по Радио Пловдив от 18.00 часа и във вторник по Радио София от 22.  

Евгения Ралчева е родена в Пловдив. Завършва художествено училище. Ученичка на световно известното мецосопрано Александрина Милчева. Завършва нейната академия "Сакра". Завършва Нов Български Университет, специалност “оперно пеене”.

Своя първи дебют на 21 години на оперната сцена прави в ролята на Виолета, "Травиата". Печели втора награда на престижния международен конкурс "Борис Христов", който се провежда на сцената на Софийска опера. 

Има първа награда на международен конкурс "Бряг на надеждата" Албена.Трета награда 2014 в първото издание за певци на конкурса за камерна музика"Панчо Владигеров". Участвала е в много фестивали, между които "Аполония","Софийски музикални седмици" и др.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" - за смисъла и символиката на Разпети петък

На Разпети петък в "Срещите" ще говорим за смисъла и сомволиката на най-тъжния за християните ден.  Наш събеседник е п роф. Владимир Градев.  И като големия Георги Марков, и ние питаме: "Защо дяволът никога не е бил разпъван на кръста?".  Отговорът на писателя е, "защото дяволът живее в нас и с нас", нали е така? Слушайте, интересно е!

обновено на 03.05.24 в 11:45

„Алтер его” – памет за Здравко Попов и Марин Бодаков

Задава се Великденският брой на „Алтер его“! За Празника на Възкресението и силата на Словото ще разговаряме с доц. Георги Лозанов. Ще отдадем почит на неподражаемия хуморист и сатирик Сър Здравко Попов, който ни напусна преди дни. С магията на радиото ще върнем с глас непрежалимия Марин Бодаков.  В навечерието на Гергьовден ще отдадем..

публикувано на 03.05.24 в 10:05

"Памет за поета Вазкен Наблантян" в Балабановата къща

Възпоменателна литературна вечер, посветена на поета Вазкен Налбантян, ще се проведе тази вечер от 18 ч. в Балабановата къща.   Близки, приятели и почитатели на поета ще разкажат свои спомени и ще го споменат с негови стихове. Проявата е организирана от Дружеството на пловдивските писатели. Вазкен Налбантян ни напусна внезапно..

публикувано на 03.05.24 в 07:54

Димитър Стоянов с дебютна стихосбирка в Пловдив

Тази вечер от 19.30 часа , в уютното пространство на „Георги Бенковски“ 50, в Капана, младият асеновградски творец и актьор, от театър „Арте” при НЧ „Родолюбие”, представя сборника „Април“. Поезията и театърът съжителстват безпроблемно в сърцето и душата на Димитър Стоянов, за когото лириката и стихотворната форма са най-добрият начин..

обновено на 02.05.24 в 16:07

Деца шарят яйца пред община Пловдив

Продължава празничната програма на община Пловдив за Великденските празници.  Днес ще има Великденската творческа работилница за деца, с участието на ученици и преподаватели от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив и възпитаници на Пловдивската духовна семинария „Св.св. Кирил и Методий“.  Всички желаещи могат  да украсят..

публикувано на 02.05.24 в 07:56