Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете е в кома, след инцидент на ски писта в Пампорово

Лекарите от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив се борят за живота на детето

| обновено на 05.02.18 в 18:02

5-годишно момче от Русия изпадна в кома, след като е било ударено от сноубордист в курорта Пампорово.

Тежкият инцидент е станал днес по обяд на място където се пресичат ски пистата и пистата за сноуборд. Пострадалото дето е било на пистата със ски учител. 

15-годишният сноубордист от София правил скок там, където има такова място и скачайки пада, удря детето в гърба и пада върху него. 

Детето веднага е откарано в смолянската болница, където му е направен скенер. Констатирано е, че момчето е с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив с опасност за живота. По- късно детето, което е от Москва, е транспортирано към клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Това потвърди д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ  - Смолян.

Детето бе прегредано в Шокова зала на Спешно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“. Екип от неврохирурзи, детски хирурзи и анестезиолози се е заел с поставянето на точната диагноза, за да се предприемат адекватни мерки за лечение, съобщиха от болницата. 

Проведените изследвания посочаха тежка черепно-мозъчна травма, както и тежко общо състояние на детето, което остава в кома. Има опасност за живота му, посочиха лекарите. 

Момченцето е в отделението по реанимация на Детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. 

Районна прокуратура-Смолян разследва инцидента на пистата в Пампорово. Според по първоначалните данни детето е блъснато  неумишлено блъснато от  сноубордиста. 

По случая се извършват процесуално-следствени действия - оглед на мястото на настъпване на произшествието, предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, относно причинените телесни увреждания на детето. 

В процес на изясняване са механизмът и причините, довели до инцидента. Действията по разследването се провеждат под ръководството на Районна прокуратура-Смолян.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Подаваме ръка за листата на БСП в Пловдив област, но без Веска Ненчева

Все още не мога да си го обясня. Абсолютно неадекватни действия отново на ръководството, напълно неадекватни, противоречащи с мнението на местните организации .  Така депутатът от БСП Манол Генов коментира пред Радио Пловдив скандала с кандидат-депутатската листата на левицата за Пловдив област за изборите на 9 юни.  На Националния съвет..

публикувано на 29.04.24 в 09:26

Отделението по диализа на УМБАЛ "Св. Георги" чества половинвековен юбилей

С официална церемония в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив се отбелязва 50-годишнината от създаването на Отделението по диализно лечение.  Началото е поставено на 29 април през 1974 година, когато е осъществена първата хемодиализа под тепетата. Тя е на пациентка с хронична бъбречна недостатъчност, извършена е от д-р Варткес Озанян и продължава цели..

обновено на 29.04.24 в 07:21

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстна седмица.  Тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на християнския спасител Иисус Христос - неговите страдания, кръстна смърт и погребение. Започва с тържественото му влизане в Йерусалим и завършва с неговото Възкресение...

обновено на 29.04.24 в 07:21

Слънце в Западна България, валежи в Източна, в Пловдив 24°

Днес над Западна България ще бъде слънчево. Над източните райони от страната ще има значителна облачност с валежи от дъжд.  В следобедните часове над Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там също ще превали. Вятърът от изток, в източната половина от страната от север-североизток ще се усили, ще бъде..

публикувано на 29.04.24 в 07:20

Пловдивчани изпълниха храмовете на Цветница

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават  върбови клонки, които  символизират палмовите...

обновено на 28.04.24 в 17:19