Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чепеларе представят книга за Екатерина Дафовска

Тази вечер в Чепеларе представят книга, посветена на Екатерина Дафовска и нейния исторически успех. 

Книгата се казва „От Чепеларе до Нагано“ с автор Станимир Симеонов. Тя представя спортната кариера на Екатерина Дафовска, документи, фото албум, поздравителни адреси, отзиви на популярни личности. 

Културната проява е част от събитията посветени на 20-годишнината от спечелването на олимпийкия златен медал от Екатерина Дафовска. 

Това е  първият и единствен за България  златен медал  от  Зимни  олимпийски игри, спечелен от чепеларката в Нагано  на 9-ти февруари 1998 г. в дисциплината 15 километра индивидуално.

 Кулминацията на празничната програма е утре в Чепеларе.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Музеят може да бъде прекрасно място за учене

Знаете ли, че в музея можете и да учите? Тази събота 18 май Къща музей „Христо Г. Данов“ в Пловдив ще се превърне в място за учене по забавен начин. "Арт работилница - Музеят като място за учене" е събитието, което ще стартира точно в 10:00 и има за цел да разкрие цял един нов свят пред всички малки любознайковци. Работилницата е подходяща за деца..

публикувано на 15.05.24 в 14:03

Слушайте финала "Лудогорец" - "Ботев" по Радио Пловдив

Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще определят новия носител на трофея в турнира за Купата на България. Сблъсъкът между актуалния шампион в надпреварата и „жълто-черните“ е днес, на 15 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Финалът може да слушате на живо по Радио Пловдив. "Ботев" има два финала срещу "Лудогорец", като първият бе загубен..

обновено на 15.05.24 в 13:58

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15
Григор Димитров

Гришо отпадна на Мастърса в Рим

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути. Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях...

публикувано на 14.05.24 в 16:00

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения.  По думите на Спас Паунов, от екипа на..

публикувано на 14.05.24 в 15:23