Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

300 кукера скачат на Песпонеделник в Широка лъка

Над 300 кукери ще гонят злото на традиционния Песпонеделник в родопското село Широка лъка. 

Тази година в маскарадните игри ще участват седем кукерски състава от страната. 

Заради кукерското дефиле се спира движението на МПС през селото от 11 до 12.30 ч. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва конкурсът „Пловдив – град на доброто“ 2024

Кметът Костадин Димитров ще даде старт точно в 12 часа на обяд на 13-то издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“. В нея учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще събират номинации за отличието на шатрата пред стълбите на „Каменица“. Участие в откриването ще вземат танцови и музикални ученически състави...

публикувано на 15.05.24 в 06:32

20 години Философско-исторически факултет на Пловдивския университет

С редица прояви в продължение на три дни Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ отбелязва своя 20-годишен юбилей. Честванията започват днес с международна научна конференция на тема: „Хуманитарното и социалното познание – разкази и хоризонти“. Откриването е от 14 часа в 6-а аудитория на Ректората с..

обновено на 15.05.24 в 06:29

Военният министър се среща с ученици в Пазарджик

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк. По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова военният министър ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на..

обновено на 15.05.24 в 06:29

„Космическа сеизмология“ в Природонаучния музей в Пловдив

Известният българския геофизик проф. Бойко Рангелов ще изнесе тази вечер в Пловдив публична лекция на тема „Космическата сеизмология“. Проявата ще бъде в зала „Планетариум“ на Природонаучния музейот 18 часа, входът е свободен. Специалистът сеизмолог, който е завършил и приложна математика, ще разкаже за изследванията на космическите и сеизмичните..

обновено на 15.05.24 в 06:28

Драстично високи глоби предлага МВР след тежката катастрофа в Пловдив

Драстично завишаване на глобите и повишаване на тяхната събираемост предлага министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ден след тежката катастрофа в Пловдив с двама загинали и двама тежко ранени млади хора. Според него по-често трябва да се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство. "Виждаме две големи..

публикувано на 14.05.24 в 14:25