Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда и конфискация на кола и апартамент за смолянски лихвар

57-годишен мъж от Смолян е осъден за лихварство по обвинителен акт на Окръжната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. 

Смолянчанинът е осъден за извършване на банкови сделки без разрешение, за които се изисква лиценз от БНБ, като с дейността си е причинил на 9 лица значителни вреди и е получил неправомерни доходи в размер на 35 781 лева, което е престъпление от Наказателния кодекс.

 Състав на Окръжния съд наложи наказание от три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години и глоба от 6 000 лева. Както и конфискация на част от имущество, а именно апартамент в областния град и лек автомобил. 

Смолянчанинът ще трябва да заплати в полза на държавата 35 781 лева, която сума представлява равностойността на придобитите чрез престъплението неправомерни доходи. 

Присъдата бе обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив, който изцяло я потвърди, а Върховният касационен съд, със свое решение от края на месец февруари т.г., е потвърдил решението на апелативната инстанция, с което присъдата е влязла в законна сила и подлежи на изпълнение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три дни педиатри извършват безплатни консултации за деца

Безплатни консултации за деца ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 часа в  педиатричното отделение на пловдивската болница "Централ Хоспитал".  Кампанията "Отворени врати" е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, съобщи началникът на отделението д-р Анелия Балабанова.  Педиатрите са на разположение за консултации по..

публикувано на 29.05.24 в 06:50

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища Те настояват държавата да..

публикувано на 29.05.24 в 06:18

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48