Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Според "Чистота" Пловдив отново е готов за зимата

| обновено на 13.11.18 в 15:58

От днес АПИ обяви старт на сезона на зимното поддържане на пътищата, а първите снежинки у нас се очакват до дни. 

По прогноза, към четвъртък се очаква времето рязко да се застуди, като в Северна България и високите планински места се очакват първите снеговалежи. 

Каква е готовността на Пловдив да посрещне зимата - обяснява директорът на общинската комунална фирма "Чистота"  Иван Стоянов. 

Наличната техника за борба с мразовете ще се провери от специална комисия на 15 ноември. 

Над 90 машини - снегорини, пясъкоразпръсквачи, солни разпръсквачи и товарни ремаркета са в готовност, увери Иван Стоянов. 

Сол и анти-фрийз химикали също са подготвени, увери той. 

Още от категорията

Тютюневият склад до Сточна гара ще бъде разрушен, Гарнизонна фурна - също

Приоритет в работата на община Пловдив в следващите месеци ще бъде „Тютюневият град“. Това заяви кметът Здравко Димитров. Той уточни, че е разговарял с министъра на културата Боил Банов за действията, които трябва да бъдат предприети след като новият общ устройствен план на Пловдив стане факт. Той бе категоричен, че опасните руини на рушащите се..

обновено на 03.06.20 в 16:23

Само в Пловдив парното поевтинява от 1-ви юли, но с малко

По-високи цени на парното от 1 юли предвижда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Най-голямо увеличение се планира за София - с 22 процента. Повишение с 15 до 18 на сто се предлага за Бургас, Враца и Разград. За Велико Търново се предвижда поскъпване на парното с 9 процента, за Варна - с 8, а за Плевен - с 3 на сто. Поевтиняване с 2..

публикувано на 03.06.20 в 15:27

Над 9 бона и 10 айфона са задигнати от "Зора" и "Пепко" в Кършияка

9182 лева и 10 айфона са откраднати при вчерашния обир в два магазина в Търговски център  на бул. "България" в Пловдив,  съобщиха от Районната прокуратура. В магазините "Зора" и "Пепко" крадците са проникнали чрез разрушаване на здраво направени прегради и технически средства.  До момента е установено, че през нощта на 1 срещу 2 юни 2020 г., в гр...

публикувано на 03.06.20 в 13:46

Започват летните улични ремонти в "Родопи"

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов инспектира уличната инфраструктура в селата Крумово и Брани поле.  Близо 100 хиляди лева ще бъдат вложение за ремонта на улица „Римски мост“ в Крумово.  Отсечката с дължина 250 метра е в много лошо състояние като при всеки дъжд тя е под вода и залива дворовете на къщите. Реконструкцията превижда подмяна на..

публикувано на 03.06.20 в 13:23

Акция срещу битовата престъпност в Стамболийски и Перущица

Пловдивската полиция провежда акция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски. До момента са задържани 6-ма души, а по случаите са образувани са две бързи досъдебни производства, започнати са и две проверки.  Операцията се извършва и на територията на Перущица и селата Златитрап и Оризари. Освен арестуваните, се разпитват и 23-ма души от..

публикувано на 03.06.20 в 13:01