Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици с концерт в помощ на новородените бебета

Коледен благотворителен концерт в помощ на отделението по неонатология към УМБАЛ-Пловдив организират учениците от I-Е и III-Е клас на СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив. 

Благородната кауза се провежда със съдействието на техните учители и на ръководството, а целта е да се наберат  средства за купуването на апаратура за новородените бебета в лечебното заведение.

Учениците са подготвили своя програма за концерта, на който специални гости са Клуб по народни танци „Чановете“, Вокална група "Бамбини“, Клуб за спортни танци „Алекс“, Вокална група „Гласовете на България“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът, в който гражданите с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес.  При подаване на едно заявление избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за..

публикувано на 25.05.24 в 08:22

"Книги за смет" в Пловдив

В Пловдив на пл. „Централен” до Военния клуб ще се проведе кампанията „Книги за смет”.   Регламентът за участие в кампанията тази година е различен. Всеки, който предаде един килограм годни за рециклиране пластмасови отпадъци, получава в замяна една книга по избор. Участващите ще могат да получат само по едно издание.  Тъй като в инициативата се..

публикувано на 25.05.24 в 08:19

В Карлово се провежда Празникът на розата

В Карлово се провежда Празникът на розата. Проявите започват в 9.00 ч. в градините край Клисура, където младежи и девойки, облечени в носии, ще пресъздадат ритуала розобер.   От 10.30 ч. е шествието на Царицата на розата, което започва от Арапския мост, по ул. „Гурко“ до централния площад „20 юли“, където ще се състои официалната церемония...

публикувано на 25.05.24 в 08:16

"Кугар" превози пострадал в Рила до УМБАЛ "Св. Георги"

Военнослужещи с вертолет „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили транспортираха пострадал в Рила, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан днес със задача да транспортира тежко пострадал мъж в района на Седемте рилски езера. Екипажът успешно е локализирал пострадалия. Той е откаран с вертолета в УМБАЛ..

публикувано на 24.05.24 в 20:55

Отговорни сме за бъдещето на България, каза вицепрезидентът

Поне на 24 май да си обещаем, че ще намерим трите приоритета за развитието на България, че ще имаме сигурност за нашите граждани не само по отношение на отбраната, не само по отношение на вътрешна сигурност, но да има сигурност за бъдещето, за икономика, за стандарт, за социални отношения вътре в страната.  Това заяви пред журналисти в Чепеларе,..

обновено на 24.05.24 в 15:14