Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отсечката между София и Пловдив на АМ "Тракия" е най-натовареният път в страната

Участъкът на автомагистрала "Тракия" между София и Пловдив е най-натоварената отсечка от републиканската пътна мрежа през 2018 година. Това сочат данните от трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" до края на ноември тази година. 

През автомагистралата между двата най-големи български града средногодишният брой преминали моторни превозни средства на денонощие е 42 614 автомобила. 

Рекордът за най-много преминали автомобили за едно денонощие също "се държи" от АМ "Тракия". На 20 юли през преброителния пункт на изхода на София в посока Пловдив са преминали 67 257 автомобила, от които 55 092 леки, 10 544 товарни МПС и 475 автобуса. 

Автомагистрала "Хемус", в участъка София - Ботевград, е вторият по натовареност пътен участък в страната. В него са отчетени да преминават 28 230 автомобили средногодишно на денонощие. 

Третата по натовареност отсечка е път София - Калотина, в участъка София - Божурище, с 32 877 моторни превозни средства средногодишно.

Сред най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа, по които се наблюдава изключително интензивно движение през изминалата година, са и второкласните отсечки Пловдив - АМ "Тракия" със средно преминали 23 285 автомобили и Пловдив - Асеновград с 22 956 автомобила. 

Най-слабо натовареният републикански път през отиващата си година е Никопол - Свищов, в област Плевен. 

Традиционно, републиканските пътища са най-натоварени през летните месеци юли и август - от и за Черноморието. Най-слаб е трафикът през зимните месеци януари и февруари, когато метеорологичните условия не са благоприятни. В този период се наблюдава засилен трафик само от и за зимните курорти.

Още от категорията

В Пловдив и Пазарджик има по един нов случай на коронавирус

6 са новите случаи на коронавирус в страната, общо заразените вече са 2433, съобщи тази сутрин  доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб.   От новите случаи  има по един от Пловдив и Пазарджик.  За последното денонощие у нас са изследвани 443 проби – от тях само 6 са положителни.  Четири души от новоконстатираните са в болница. Един..

обновено на 25.05.20 в 11:22

Абитуриентски бал за випуск 2020 се състоя в ефира на БНР

Българското национално радио организира в своя ефир абитуриентски бал на випуск 2020.  Балът в предаването „Нощен Хоризонт“ се излъчваше по програмите „Хоризонт“ и  „Христо Ботев“ и всички регионални радиостанции в страната.  Партито продължи близо три часа и се стриймваше на страницата ни - bnr.bg. Водещи бяха DJ Мартен Роберто и Станислава Пирчева...

публикувано на 25.05.20 в 10:12

Финален етап на строежа на канализация в с. Първенец

Със символична първа копка кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов ще сложи начало на втория  етап на проекта за каналзация в квартал „Терасите“ на село Първенец .  Инвестицията е за близо 1 милион лева, а средствата са отпуснати безвъзмездно от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Очаква се така да се..

обновено на 25.05.20 в 09:59

Полицията изненада пътните джигити навръх празника

Само за денонощие пловдивската полиция  установи 1361 нарушения по пътищата и образува 20 бързи производства за криминални престъпления. Това стана при специализирана акция на територията на областта, провела се на 24 ти срещу 25 май. В хода на операцията са проверени  1825 автомобила и 2150 души. Съставени са 340 акта и 870 глоби с фиш. Петима..

публикувано на 25.05.20 в 09:55

Възрастна жена загина в катастрофа в Дебращица

Възрастна  жена загина тази вечер при пътен инцидент в пазарджишкото село Дебращица, а още три жени са пострадали при нелепата катастрофа. Около 19 ч. 45-годишна жена се спускала от местността "Добра вода" с автомобила си, в който пътували 7-годишното й дете и неговия баща. Шофьорката изгубила контрол, качила се на близкия тротоар и блъснала жените,..

обновено на 24.05.20 в 21:33