Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка пред кабинета на кмета Здравко Димитров за първата му приемна

Над 50 човека дойдоха на първата приемна на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Той ги посрещаше с целия си екип от заместник кметове в голямата зала на общината. 

Всеки идваше с проблем, нерешен с години, но най-много като че ли търсеха внимание – обобщи Димитров след близо тричасовата среща с граждани. Идната седмица той ще посети „Дома на учителите“ в Стария град, за да се запознае на място с хората, които го ползват. 

Днес оттам са дошли четирима души, притеснени, че общината ще им вземе дома. „Уважавам много учителите, уверих ги, че това е фалшива новина и не са заплашени“, съобщи Димитров.  

Директорката на СУ „Йордан Йовков“ Таня Николова сигнализира за лошо състояние на спортната му база и е  получила уверение за проекти, по които училището може да кандидатства. „Тръгвам си оттук и се заемам“, сподели тя след приемната. 

Много от сигналите са свързани с асфалтиране или отваряне на достъп до малки улици. 3 жени, живеещи на Главната, поискали да се премахнат озвучителните уредби на артистите с разрешение за прояви на улицата. „Няма как да се махнат, все пак това е свързано с културата на града, с традициите. Но пък ще им забраним сигурно да използват усилватели, ще ги разредим малко. Но това са все проблеми, които са решими. Даже им азах да се усмихнат, да видят колко е хубаво навън."

Сигналите са разпределени по ресори и по всички сигнали, за които общината е компетентна, ще се търсят решения, категоричен е още градоначалникът. Приемните му ще бъдат поне веднъж месечно. Обмислят се и изнесени приемни по районите. 

Всеки, който желае, може да се запише в предварително в деловодството на общината, съобщиха от пресцентъра. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мъж вилня с резачка срещу съседи и полицаи в Куртово Конаре

В пловдивското село Куртово Конаре разярен след междусъседски скандал младеж вилня срещу комшиите си и пристигналите полицаи, въоръжен с моторна резачка.  Стряскащият инцидент е възникнал в събота вечер при ожесточене спор между две групи жители на селото заради шумно празненство с надута висока музика, уточняват от прокуратурата. На мястото се..

публикувано на 10.06.24 в 17:01

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Глобиха с 2000 лв. младежа, снимал се да кара със 127 км/ч в Пловдив

21-годишният Митко Бошнаков, заснел се да шофира със 127 км/час по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, беше признат за виновен по бързо производство на Районната прокуратура.  След споразумение, одобрено от съда, му е наложено административно наказание - глоба от 2000 лева.  Лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1..

публикувано на 10.06.24 в 14:07

Санкционираха млад шофьор, дрифтил в Смолян

22-годишен шофьор е глобен с 3 000 лв и отнета книжка за една година след дрифт в Смолян. Младият мъж е установен след сигнал на гражданин, че извършва опасни маневри на кръстовище, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Станевска“ в областния град с лек автомобил.  След проверка е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка –..

публикувано на 10.06.24 в 13:57

Окончателно: ГЕРБ-СДС изпревари в Пловдив ПП-ДБ с 8%, "Възраждане" са трети

100% от изборните протоколи в Пловдив-град са вече обработени. ГЕРБ-СДС печели с 27.22%, като ПП-ДБ е с резултат – 19.14 на сто. Трета политическа сила в града е Възраждане с 15.78%. Има такъв народ получава 7,14 процента.  С резултат от 6,62 на сто Величие изпреварва БСП, която получава 5,99 на сто. ДПС получава малко над 4 процента. Под..

обновено на 10.06.24 в 13:14