Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Чобанов с фото изложба "Първите седем"

Изложба художествена фотография на Даниел Чобанов "Първите седем" ще се открие в галерия „Сигна“. Това е дебютна изложба на пловдивчанина, влюбен в природата и в града си. През .2013  г. във Facebook той създава своя страница,  първоначално замислена да споделя и показва на приятели места и уловени мигове, тя се превръща в любимо място за много непознати, ценители и  родолюбци, които с възхита съпреживяват красотите на Пловдив и България.

През 2014г., със снимка на Червената църква до Перущица, Даниел Чобанов  печели първа награда на Международния конкурс Heritage of Europe на pixoto com.

На следващата година, със същата снимка, печели зрителския вот на “България през моите очи” от NG, като 4 от 30-те финалисти са снимки на Даниел Чобанов, показани и на специална изложба пред Народния театър в София. Авторът има спечелени конкурси и редица участия в международни изложби и в специализирани сайтове.

Тази  самостоятелна изложба е по повод първите седем години на страницата"Daniel Chobanov photos" и за пръв път показва „на живо“ някои от най-паметните за автора мигове, както и снимките - победители през годините.

Интервюто с Даниел Чобанов е в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Соня Йончева с благороден жест към учениците от НУМТИ

Оперната прима Соня Йончева ще осигури на гимназиалните класове на Музикалното училище в Пловдив безплатен достъп до спектаклите и концертите от афиша на Пловдивската опера до края на годината.   Йончева е възпитаничка на НИМТИ  „Добрин Петков“, а жестът й е посветен на 70 годишнината Операта.  Решението й е взето съвместно с екипа на Опера..

публикувано на 27.05.24 в 15:31

Италиански артисти с мост между Салерно и Пловдив

Италианска изложба на автори от Салерно бе открита днес в Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.  Артистичната група от художници и поети бе водена от председателката на Творческото сдружение в града Елена Острика. Салерно е градче в Южна Италия с около 130 хил. души население и се намира на глезена отпред на италианския..

публикувано на 27.05.24 в 15:23

Преге - предаване за света на книгите, 25 - 31 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 25.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Яница Радева. Годината, която започна в неделя. 188 стр., ок.4А, Жанет 45, 2024. Мартин Касабов. Момчето, което завърза Луната на Земята. 200 стр. ок. 4А, Жанет 45, 2024. Миленко Йоргович. Херкулес. 168..

публикувано на 27.05.24 в 11:36

Италиански поети и художници от Салерно пристигат в Пловдив

Италиански поети и художници гостуват в Пловдив. От 11.00 ч. в Народна библиотека  „Иван Вазов“ те ще представят пред пловдивчани своите платна.   В изложбата ще бъдат показани красиви кътчета от Италия, като част от картините са издържани в стил импресионизъм. 7 са творците, който пристигат в Пловдив от Салерно. Част от тях са и художници, и..

публикувано на 27.05.24 в 06:42

Младежкият фестивал „Кръстопът“ с осмо издание в Пловдив

Осмият международен младежки фестивал "Кръстопът", който се организира от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, започва в сряда на 29-и май с концерта „Таланти“, от 18 часа в Концертна зала АМТИИ. Той е с участието на талантливи деца от Казанлък, от читалище „Възродена искра“ 2000 и школа „Вълшебни струни“. Те ще представят богата програма..

обновено на 26.05.24 в 12:26