Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината и ПУ обединяват усилия в образованието и социалните дейности

Студенти от Катедра "Теология" ще имат стажове в социалните институции

Заместник-кметът по социалните дейности Анести Тимчев и ръководителят на Катедра "Теология" в ПУ "Паисий Хилендарски" проф. Мария Шнитер
Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив и Катедра „Теология“ – Философско-исторически факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще си партнират за подобряване качеството на образованието и осигуряване  възможност за придобиване на практически умения от студентите.

Договорът за сътрудничество между Дирекция „Социални дейности“ – Община Пловдив и Катедра „Теология“ бе подписан днес от зам.-кмета по социални дейности Анести Тимчев и ръководител катедра проф. д-р Мария Шнитер, в присъствието на директора на дирекция „Социални Дейности“ Веселина Ботева.  

Програмата, която ще стартира през есента, е насочена към обединяване сферите на образованието и социалните дейности и създаване на условия за развитие на предлаганите до момента социални услуги. 


Още от категорията

Протестите ще продължат, докато оставките станат факт

Около 20 пловдивчани за пореден ден излязоха на протест с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Пред сградата на Общината на площад "Стефан Стамболов", озвучен с патриотични и възрожденски песни, те опънаха транспарант с надпис "Ние сме България".  Малко по-късно гражданите  издигнаха лозунги "Оставка. Не сме..

публикувано на 03.08.20 в 19:29

Катастрофа предизвика задръстване на AM "Тракия" край Цалапица

Тежка катастрофа между джип и бус предизвика огромни задръствания на автомагистрала "Тракия". Километрична опашка се е образувала от изхода на Пловдив до село Цалапица. Катастрофата е станала на 115-ия километър на магистралата в посока София, съобщиха от пловдивската полиция.  Жена е навлязла с шофирания от нея джип в насрещното движение и се..

публикувано на 03.08.20 в 18:55

Мечки нападнаха животни и пчелини в Смолянско

8 селскостопански животни- говеда и овце-  са убити от мечки в Смолянска област през месец юли, потрошени са и два пчелина, съобщават от РИОСВ.  Най-много са щетите в община Смолян в землищата на селата Могилица, Мугла и Полковник Серафимово, както и в селата Гълъбово и Сливка в община Баните.  Останалите нападения на мечки над селскостопански..

публикувано на 03.08.20 в 16:48

Бебе на два месеца в Пловдив е с Covid-19

Бебе на 57 дни е сред новите случаи на заразени с Covid-19. То е хоспитализирано и в момента е в добро състояние. С потвърдена диагноза в болница е и 6-годишно дете. И двете деца са от Пловдив. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева. От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медици, сред които..

публикувано на 03.08.20 в 15:56

Само 2.3% от жителите на Смолянска област имат антитела срещу Ковид- 19

Едва 2.3 % от жителите на Смолянска област имат антитела срещу КОВИД-19. Това сочи изследване на РЗИ, проведено от 15 юни до 6 юли сред 350 души от 10-те общини на областта, публикувано днес.  На случаен принцип, с бързи кръвни тестове, са изследвани 50 деца и младежи от 0 до 17 г., 182-ма души на възраст между 18 и 59 г. и 118 души над 60 г...

публикувано на 03.08.20 в 15:56