Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

EVN разкопава улици в центъра за нови топлопроводи този месец

Ново разкопаване на улици предстои през септември в район „Централен“ заради  стартиращи строителни дейности по присъединяване на стопански обекти и училище към централно отопление.  

Първият проект предвижда изграждане на 80 метра топлопровод по ул. „Екзарх Йосиф“ за присъединяване на фитнес център, съобщават от ЕVN Топлофикация.  Дейностите налагат затваряне за движение на участък от ул. „Екзарх Йосиф“  в отсечката  от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Г.М. Димитров“.

Вторият проект също започва този месец и включва изграждане на 140 м. топлопроводи за търговския център „Гранд“  и ПУ „Паисий Хилендарски“.  Разкопките за това ще се извършват по ул. „Антон Тайнер“ и ул. „Хан Аспарух“.  

От EVN  уверяват, че предприемат всички мерки за възможно по-бързо приключване на дейностите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдивския районен съд започва по същество делото "Дебора"

В Районния съд в Пловдив започва по същество делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора.  След няколко неуспешни опита, днес то най-сетне стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица. Заради това са насрочени заседания и в следващите дни - 3 и 5 юни.  Делото „Дебора“ беше разпределено в..

обновено на 31.05.24 в 06:40

България е на челно място по тютюнопушене в Европа

Тютюнопушенето е една от причините за водещите хронични заболявания - инфаркти, инсулти и белодробни болести, както и онкологичните страдания. Това съобщи по повод Световния ден без тютюнопушене 31 май началникът на Клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив доц. д-р Владимир Ходжев , където се диагностицират и..

обновено на 31.05.24 в 06:39

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци в Пловдив

За поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата чрез Мобилен събирателен пункт. Тази година инициативата ще се проведе на 31 май, като мобилният пункт ще бъде позициониран на паркинга до бившия ресторант „Стадиона” на бул. „Шести септември“ в район „Централен“ в..

публикувано на 31.05.24 в 06:37

Военни формирования отварят врати за 1 юни

По повод Международния ден на детето 1 юни, военни формирования от Българската армия ще отворят врати за посетители, съобщи Министерството на отбраната. Днес от 10:00 ч. до 15:00 ч. военните формирования от Сухопътните войски в Пловдив (в.ф. 44220) и Смолян ще посрещнат всички желаещи да се запознаят отблизо с военната професия, бойната..

публикувано на 31.05.24 в 05:54

Наказания заради насилие в детска градина "Фантазия" във Велинград

Прокуратурата и полицията разследват  дали в детска градина „Фантазия“ във Велинград  е било упражнявано насилие върху децата от страна на персонала в заведението. Поводът са разпространени кадри в социалните мрежи, на които се вижда как възпитателка удря и дърпа деца за косите.  Към този момент са разпитани 8 души, сред които работещите в..

обновено на 30.05.24 в 15:27