Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойка Кръстева ще се бие за златен медал на Олимпиадата!

Българската боксьорка Стойка Кръстева ще се бие за златен медал на Олимпиадата, след като победи японката Цукими Намики на полуфиналите в категория до 51 кг на женския боксов турнир в Токио.

Първият рунд беше присъден в полза на Стойка Кръстева с 4:1 съдийски гласа.

Втората част реферите единодушно дадоха на българката - 5:0. Стойка беше безапелационна и в третия рунд.

Така с пълно съдийско единодушие 5:0 нашенката заслужено взе победата.

В спор за златния медал Кръстева ще се бие срещу Бусе Наз Чакъроглу от Турция, която по-рано днес победи Хсиао-Вен Хуанг от Тайван. Хуанг и Намики остават с бронзовите медали от Токио 2020.

Мачът за олимпийската титла между Стойка Кръстева и Чакъроглу е на 7 август (събота) от 8:15 часа българско време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15
Григор Димитров

Гришо отпадна на Мастърса в Рим

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути. Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях...

публикувано на 14.05.24 в 16:00

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения.  По думите на Спас Паунов, от екипа на..

публикувано на 14.05.24 в 15:23
Мамин Санянг

Минал през "Байерн" започна проби в "Локомотив"

Футболистът Мамин Санянг започна официално пробен период в "Локомотив" (Пловдив). Играчът ще тренира с “черно-белите” до края на седмицата. Мамин Санянг е роден на 06.02.2003 г.одина в Гамбия, но притежава и немски паспорт. В момента е собственост на "Хановер" 96 и се състезава в дублиращия отбор на хановерци. Мамин Санянг играе основно като дясно..

публикувано на 14.05.24 в 11:14
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49