Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив се пребори за първа точка

Черно море и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Срещата на "Тича" предложи много динамика и няколко добри възможности за гол, които бяха пропуснати.

Срещата започна равностойно, като и двата тима пробваха опасни атаки в първите минути, но защитите на двата тима успяха да се справят. В 3-ата минута Файсел Касми намери Стефан Велев в наказателното поле. Халфът обаче не успя да отправи хубав удар от около 7-8 метра и не затрудни Илко Пиргов. 

В 12-ата минута Леандро Андраде получи отдясно, навлезе навътре и отправи удар, който не затрудни вратаря на гостите. Локомотив отговори с опасен удар от средна дистанция на Парвиз Умарбаев, който мина над вратата. 

В 24-ата минута Андраде проби отляво и намери Касми на дузпата. Белгиецът обаче се провали в опита да си да се разпише. В 33-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на удобна позиция. Зад топката застана Бирсент Карагарен, но се подхлъзна и стреля неточно. 

В 42-ата минута "смърфовете" организираха опасна атака през центъра. Умарбаев намери Димитър Илиев, който продължи за Лукас Салинас. Бразилецът овладя и от границата на наказателното поле отправи коварен удар, който Георги Георгиев изби. 

В 72-ата минута Пиргов се отличи с добро спасяване. Зе Гомеш проби отляво, навлезе в наказателното поле и успя да промуши топката между двама защитници за Андраде. Португалецът се озова на стрелкова позиция, но вратарят отрази удара му. 

Две минути след това стражът на пловдивчани отново трябваше да се намесва. Андраде намери Зе Гомеш в наказателното поле, който отклони за Пабло Гарсия. Испанецът веднага отправи шут, но Пиргов се намеси добре.

В 83-ата минута Олексий Биков засече с глава центриране на Митко Илиев, но ударът му бе слаб и Георгиев улови. 

Локомотив спечели първа точка в актива си през този сезон. "Смърфовете" имат и една среща по-малко. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10

Съперниците на Ботев (Пд) за старта в Европа

Ботев Пловдив придоби право да участва във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, след като взе Sesame Купа на България. „Канарчетата“ ще стартират от първи предварителен кръг още на 11 юли заедно с Лудогорец, който в същия момент ще започва участието си в Шампионската лига. Пловдивчани на практика ще имат право и на една грешка, тъй..

публикувано на 16.05.24 в 18:03

Дисциплинарната комисия със сериозна глоба за ПФК Ботев

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа сурово Ботев Пловдив след финала на SESAME Купа на България, който „жълто-черните“ спечелиха с 3:2 срещу Лудогорец. „Канарчетата“ бяха глобени с общо 9800 лв. за различни провинения на финала, като бяха задължени да възстановят щетите на Националния стадион „Васил Левски“, където се игра мача...

публикувано на 16.05.24 в 17:59

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Тази вечер в 19:12 ч. ПФК „Ботев“ и кметът Костадин Димитров ще вдигнат Купата на България от терасата на Община Пловдив. След завоюваната победа на жълто-черните, Купата отново е в Пловдив. По случай грандиозния успех фонтанът с пеликаните пред общината тази вечер ще бъде оцветен в жълто. Припомняме, че по-рано днес футболистите, и част от..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Фестивал Възможното образование този уикенд в Пловдив

Тази събота 18 май на територията на Plovdiv Stage Park и като съпътстваща програма към "Академия за родители" ще се проведе фестивала "Възможното образование". Организатор на събитието е Гергана Лесенска- адвокат, обучител по права на човека, психолог, сертифицирана в акадмията на д-р Шефали Тсабари за коучинг на родители. Но преди всичко това тя е..

публикувано на 16.05.24 в 17:02