Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лауреати на Национален сатиричен конкурс в "Артер его"

| обновено на 11.06.22 в 16:17


Приключи Петнайстото издание на Националния сатиричен конкурс в Кубрат. Той се организира от Община Кубрат, местния хумористичен клуб „Жарава“ и Редакция „Хумор и сатира“ на БНР. 

Петър Краевски и неговото алтер его Краю Петровски бяха на терен, взеха награда, смяха се от сърце, ядоха, пиха и по брадата им тече. А покрай това са на път да отразят събитието тази събота в „Алтер его“ на Радио Пловдив. Ще чуете организатори и лауреати, както и пловдивския и световен карикатурист Ириен Трендафилов, който откри самостоятелна изложба там.

Държим да отбележим, че в поредния радио-пърформанс няма да ви се разминат и две от основните рубрики - „Римуван седмичен обзор“ и „Смехомаратон“. Според източници, пожелали анонимност, британски учени са доказали, че вероятността да спечелите шестица от тотото нараства с 95 процента, ако слушате „Алтер его“... Ние, естествено, не разполагаме с доказателства по въпроса, но нищо не ви струва да опитате. Слушайте ни безплатно, ако не смятаме електричеството, което ще изгори вашият радиоприемник за около 50 минути. Случи ли се пък да имате широко сърце, увеличете волумето на мах, за да послушат и съседите – с благотворителна цел.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя след новините в 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – доброто настроение е наше творение!

Автор и водещ: Петър Краевски



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49

Как Кръстьо Пънев- Къната стана първият български китарист, подгрявал Deep Purple

...Как се случи така, че си  подгрявал Deep Purple? -Това е интересна история, между другото. Аз тогава бях в Гърция. Преподавах и свирех. Свирех с пет групи с различни инструменти. С едните свирех акордеон, с други китара и така нататък. Един ден, както си преподавам уроци в училището, секретарката  вика търси те Валентин Бенков. Това беше..

публикувано на 13.05.24 в 17:45

Шампионският отбор на Локо се завръща на "Лаута"

Шампионският отбор на Локомотив (Пловдив) ще бъде специален гост на предстоящата домакинска среща с Левски в събота, съобщиха от клуба. Поводът е 20 години от спечелването на титлата. Редица футболисти от този исторически сезон за “черно-белите”, предвождани от Едуард Ераносян, ще се завърнат отново на “Лаута”. Те ще бъдат уважени и бурно аплодирани..

публикувано на 13.05.24 в 16:47
Александра Начева

Александра Начева се завърна, спечели Купа "Пловдив"

Александра Начева се завърна на пистата с победа след лечение на контузия. 22-годишната Начева от СКЛА "Ботев" (Пловдив" спечели първото място на троен скок с резултат от 14.01 метра на турнира за Купа  "Пловдив", който се проведе на едноименния стадион. Това е първо състезание за лекоатлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра..

публикувано на 13.05.24 в 11:55

Вяра Панталеева открива доброто и “През 100 земи”

  Вяра Панталеева гостува в предаването “Споделено”, за да представи песента “През 100 земи”. Почти толкова дълъг път изминава и до случването на своята музикална книга “Рая и Буболечките”. “Това е песен, която Чавдар Цолов прави преди години. Мистерията заложена в мелодията много ми хареса. А текстът е за любовта в една висша форма. Онази..

публикувано на 13.05.24 в 10:26