Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Влайков в "Добро утро, ден"

| обновено на 24.02.23 в 16:58

Тази седмица в „Добро утро, ден!“  говорим за доброволчество, за планини, музика и още нещо. Гостува ни парамедикът Георги Влайков, който повече от 10 години е ангажиран с това да помага на хората - не само, когато професията му го изисква, но и при бедствия - тогава, когато хората са в безизходица и имат нужда от протегната ръка. Не се страхува да бъде на първа линия в опасни ситуации в името на общото благо.

Той е инструктор по долекарска помощ, планински водач и ръководител на  Доброволното формирование ”Аварийно Спасяване Пловдив”. Само преди дни се завърна от поредната спасителна акция, в която взе участие, а именно опустошителните земетресения в Турция. 

По планините Георги Влайков се запалва още от ранна детска възраст, а главният виновник за това е дядо му. Дядо му го взима със себе си в гората за пръв път, когато е едва на 3 години. Години по-късно Георги започва да дели тази си страст с двете си сестри, а с една от тях - Мария - дели и офроуд шофирането. 

36-годишният мъж се занимава още с пеене, бойни изкуства и ролеви игри. 

За доброволеца дните имат различен цвят – един път те са зелени – тогава, когато всичко е спокойно, а друг път са сини, когато е напрегнато. Звукът на деня пък е този от шума на стъпките в планината и на горските обитатели, споделя Георги Влайков.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бързата забрана на хазартната реклама е много съмнителна

Трудности бяха предварително предречени за значителна част от медиите, които разчитат на приходи от рекламите на хазарт. С изключително бързо проведена процедура парламентът въведе забрана за такива реклами, въпреки че очакванията бяха крайното решение да се вземе след изборите. Сега се случва се сякаш другата крайност – всяка..

обновено на 02.05.24 в 16:06

Необходима е промяна в детското здравепазване

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. За трудното намиране на баланс между обществен и бизнес интерес в здравеопазването е..

публикувано на 02.05.24 в 15:51

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

" Стратегически аспекти на маркетинга " е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев . Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Радикализираното говорене между партиите ще расте

В програма "Точно днес" разговаряме с политолога и експерт по изборни системи  Даниел Стефанов , който прогнозира кампанията, която се открива от 9 май за изборите 2 в 1, говорим още за надпреварата на партиите и за технологията на този вот, където бюлетините пак ще са опция за гласуване, наред с машините.  Даниел Стефанов каза по повод, че..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Априлската епопея показва политическа далновидност

България отбелязва 148 години от Априлското въстание. За Оборище е интервюто с историка доц. д-р Тодор Радев от ПУ, защо и днес сме длъжници на I Велико Народно събрание от 1876 г. Днес в местността започва всенародното поклонение пред подвига на Бенковски и представителите от цяла България. "Събранието в Оборище се възприема като..

публикувано на 02.05.24 в 10:50