Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласовете на жените в България - дискусия в Пловдив



Вече 7 години Фондация „Екатерина Каравелова“ дава глас на жените в страната и работи за това той да бъде чут. Във вторник, в Пловдив ще се проведе дискусия на тема "Какво е да си жена в България?". В рамките на събитието ще бъде представен и доклад от изследване проведено в последните 18 месеца.

 "Анализът открои някои системни проблеми, като основните са липсата на реална равнопоставеност на жените на пазара на труда, бедността, дискриминацията, насилието в различните му форми, натискът на средата и стереотипите по отношение на пола. С тях са свързани и ключовите потребности на интервюираните жени – от равно третиране, от сигурност – както финансова или професионална, така и лична, от подходяща среда, от лично пространство и други." казват от Фондация "Екатерина Каравелова".

Повече по темата и за предстоящото събитие чуйте от разговора с Марина Кисьова - де Хеус - изпълнителен директор на Фондация “Екатерина Каравелова”.

Фондация „Екатерина Каравелова” е създадена през 2016 г. от Марина Кисьова де Хеус, водена от вярата, че България има нужда от повече уверени в способностите си жени, които да застанат начело на процеса на трансформация на обществото. 

"Създаваме и поддържаме подкрепящи се женски общности чрез социалния формат ТЯ в… ™. Подкрепяме развитието на жените в България – личностно и обществено чрез авторската програма за личностно развитие „ТЯ съм АЗ” и обучения по активно гражданско участие. Застъпваме се за политики за равнопоставеност на половете, базирани на данни и доказателства."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Тази вечер в 19:12 ч. ПФК „Ботев“ и кметът Костадин Димитров ще вдигнат Купата на България от терасата на Община Пловдив. След завоюваната победа на жълто-черните, Купата отново е в Пловдив. По случай грандиозния успех фонтанът с пеликаните пред общината тази вечер ще бъде оцветен в жълто. Припомняме, че по-рано днес футболистите, и част от..

обновено на 16.05.24 в 13:48

"Ботев" триумфира с Купата на България!

"Ботев" (Пловдив) спечели Купата на България за четвърти път в историята си, след като победи "Лудогорец" с 3:2 във финала на турнира, игран на Националния стадион "Васил Левски". Срещата в София се игра пред около 10 000 зрители, като почти всички бяха привърженици на "Ботев". "Канарчетата", които отстраниха ЦСКА в полуфиналите, започнаха вихрено..

публикувано на 15.05.24 в 21:16

15-и фестивал "Здравей, Здраве!" този уикенд в Пловдив

За 15-а поредна година пловдивчани и всички гости на Пловдив ще имат възможност да се потопят в атмосферата на традиционния за града ни фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Събитието ще се осъществи тази събота и неделя /18-19 май/ на територията на Дом на Науката и Техниката и в зеленото сърце на Пловдив. Входът е свободен. Тазгодишното..

публикувано на 15.05.24 в 16:43

Музеят може да бъде прекрасно място за учене

Знаете ли, че в музея можете и да учите? Тази събота 18 май Къща музей „Христо Г. Данов“ в Пловдив ще се превърне в място за учене по забавен начин. "Арт работилница - Музеят като място за учене" е събитието, което ще стартира точно в 10:00 и има за цел да разкрие цял един нов свят пред всички малки любознайковци. Работилницата е подходяща за деца..

публикувано на 15.05.24 в 14:03

Слушайте финала "Лудогорец" - "Ботев" по Радио Пловдив

Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще определят новия носител на трофея в турнира за Купата на България. Сблъсъкът между актуалния шампион в надпреварата и „жълто-черните“ е днес, на 15 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Финалът може да слушате на живо по Радио Пловдив. "Ботев" има два финала срещу "Лудогорец", като първият бе..

обновено на 15.05.24 в 13:58