Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда "Първа дама" за кметицата на Марково

Кметицата на село Марково Десислава Терзиева ни гостува след като беше отличена с награда „Първа дама“ в раздел Политика и общество. Наградите "Първа дама" бяха раздадени в столицата за четвърта поредна година. 

"Когато ми звъннаха организатрите и ми казаха, че съм номининара, бях много приятно изненадана, защото ние действаме спрямо това как разбираме нещата по съвест, да си вършим добре работата и отговорно, но когато разбереш, че някой е оценил твоите усилия става още по - приято! Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че аз трябва да оправдая доверието на хората, които са ми го гласували." казва Десислава Терзиева.

В прикаченото аудио чуйте още за професионалното й развитие и за еко инициативите,  които организират в района на Марково.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

 Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти..

обновено на 16.05.24 в 22:22

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10

Съперниците на Ботев (Пд) за старта в Европа

Ботев Пловдив придоби право да участва във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, след като взе Sesame Купа на България. „Канарчетата“ ще стартират от първи предварителен кръг още на 11 юли заедно с Лудогорец, който в същия момент ще започва участието си в Шампионската лига. Пловдивчани на практика ще имат право и на една грешка, тъй..

публикувано на 16.05.24 в 18:03

Дисциплинарната комисия със сериозна глоба за ПФК Ботев

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа сурово Ботев Пловдив след финала на SESAME Купа на България, който „жълто-черните“ спечелиха с 3:2 срещу Лудогорец. „Канарчетата“ бяха глобени с общо 9800 лв. за различни провинения на финала, като бяха задължени да възстановят щетите на Националния стадион „Васил Левски“, където се игра мача...

публикувано на 16.05.24 в 17:59

Фестивал Възможното образование този уикенд в Пловдив

Тази събота 18 май на територията на Plovdiv Stage Park и като съпътстваща програма към "Академия за родители" ще се проведе фестивала "Възможното образование". Организатор на събитието е Гергана Лесенска- адвокат, обучител по права на човека, психолог, сертифицирана в акадмията на д-р Шефали Тсабари за коучинг на родители. Но преди всичко това тя е..

публикувано на 16.05.24 в 17:02