Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Възраждане" обявяват кандидата си за кмет на Пловдив

| обновено на 04.08.23 в 08:16

Партия „Възраждане“ ще обяви днес кандидата си за кмет на Пловдив. 

Това ще бъде първата номинация за кмет на втория по големина град на парламентарно представена политическа сила. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кои са депутатите от Пловдив в 50-то НС?

Пловдив изпраща 12 народни представители в 50-то Народно събрание. Те са от 6 политически фомации. Най-много депутати се очаква да има първата политическа сила ГЕРБ-СДС, като вероятно те ще са четирима. Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" ще има трима пловдивски народни представители, а двама са от „Възраждане“. По един депутат ще..

публикувано на 11.06.24 в 15:26

Нова зала за интерактивно обучение има ПУ " П. Хилендарски"

Нова зала за интерактивно обучение на студенти и преподаватели откриха в Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Тя е част от Университетския център за иновативни образователни технологии. На откриването присъства и служебният министър на образованието и науката проф. Д-р Галин Цоков.  Залата ще бъде използвана за обучения. Такъв..

публикувано на 11.06.24 в 13:43

Жена загина, двама ранени при катастрофа край с. Иван Вазово

Една жена загина, а двама души са ранени при тежка катастрофа по пътя Пловдив – Карлово, на разклона за село Иван Вазово. По първоначални данни лек автомобил „ВАЗ“ не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на „Тойота“. В болница са транспортирани 72-годишният водач на първата кола и спътничката му, на 68 години. Жената е приета в тежко..

публикувано на 11.06.24 в 12:23

Министър Георги Тахов откри жътвата в пловдивското село Златитрап

Между 6,1 и 6,3 милиона тона среден добив зърно е очаква тази година, очаква се и качеството да е много добро. Това каза служебният министър на земеделието Георги Тахов на полето край пловдивското село Златитрап, където даде началото на тазгодишната жътвена кампания.  Хлебният баланс на страната ни ще бъде осигурен. Министърът уточни, че тази..

публикувано на 11.06.24 в 12:13

Най-вероятно пожарът в УМБАЛ "Свети Георги" е заради цигара

Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница "Свети Георги " е незагасена цигара. Това съобщи пред БНР директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов. "Малко след 21:00 часа е получено съобщение при нас за пожар на 11-ия етаж в болницата "Свети Георги" в Пловдив. Изпратени са 10 автомобила, като впоследствие се оказва, че е..

публикувано на 11.06.24 в 12:08