Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имам скрит вот, ще отида на балотаж

"Първите резултати от мота са от екзит пол и за съжаление за тези агенциии Пловдив е като Ватерло, защото провалът им с резултатите от 2011 година е пълен", посочи кандидатът за кмет на Създениени за Пловдив Славчо Атанасов.
 

Той припомни как при предишни избори социологическите агенции са правили сериозни грешки в подреждането му сред кандидатите. "Сега шест процента е разликата ми с втория в надпреварата Ивайло Старибратов, но тези резултати се провалят, доказано е през годините".

Славчо Атанасов беше категоричен, че има скрит вот, който излиза на всички избори и "в крайна сметка вотът за мен се оказва е по- голям. Очаквам това да се случи и тази вечер". Това е така, защото много от хората се страхуват да кажат, че ще гласуват за мен, защото са притеснени от натиск и уволнение, добави Атанасов.

Той повтори, че в Пловдив на екзит пол не вярва. "Когато дойде поне 20% от извадката на реалните протоколи на секционните комисии ще може дса се прогнозира кой отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ".

Според него резултатите от изборите вече са показаха, че „Съединени за Пловдив“ са много сериозен политически фактор в Пловдив. "Прогнозата ми е, че ще стопим разликата между мен и Ивайло Старибратов. Костадин Димитров очаквано победи на първи тур, но ще е много важно срещу кого ще се изправи на втори тур. Смятам, че ГЕРБ трябваше да изкара по- добър резултат, защото нямат резерви за втория тур".

Сравчо Атанасов заяви, че досега Пловдив се е движел по „модела Тотев“, този модел е функционирал и при Здравко Димитров, защото всъщност това е моделът на ГЕРБ. "Ако спечели Костадин Димитров, промяна няма да има". 

Относно скандала с машините за гласуване Славчо Атанасов коменткира, че това е било опит за опорочаване на изборите в цялата страна. "В този опит участваха и двете партии ГЕРБ и ПП-ДБ. Така те мобилизираха твърдите си ядра и отвратиха много от хората да излезат да гласуват, защото интересът им е ниската избирателна активност."


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бързата забрана на хазартната реклама е много съмнителна

Трудности бяха предварително предречени за значителна част от медиите, които разчитат на приходи от рекламите на хазарт. С изключително бързо проведена процедура парламентът въведе забрана за такива реклами, въпреки че очакванията бяха крайното решение да се вземе след изборите. Сега се случва се сякаш другата крайност – всяка..

обновено на 02.05.24 в 16:06

Необходима е промяна в детското здравепазване

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. За трудното намиране на баланс между обществен и бизнес интерес в здравеопазването е..

публикувано на 02.05.24 в 15:51

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

" Стратегически аспекти на маркетинга " е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев . Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Радикализираното говорене между партиите ще расте

В програма "Точно днес" разговаряме с политолога и експерт по изборни системи  Даниел Стефанов , който прогнозира кампанията, която се открива от 9 май за изборите 2 в 1, говорим още за надпреварата на партиите и за технологията на този вот, където бюлетините пак ще са опция за гласуване, наред с машините.  Даниел Стефанов каза по повод, че..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Априлската епопея показва политическа далновидност

България отбелязва 148 години от Априлското въстание. За Оборище е интервюто с историка доц. д-р Тодор Радев от ПУ, защо и днес сме длъжници на I Велико Народно събрание от 1876 г. Днес в местността започва всенародното поклонение пред подвига на Бенковски и представителите от цяла България. "Събранието в Оборище се възприема като..

публикувано на 02.05.24 в 10:50