Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще имаме много пресечни точки с ПП - ДБ

| обновено на 23.11.23 в 12:47

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви, че ще работи за децентрализация на районните кметове в града, за което настояха от групата на ПП-ДБ в официална позиция в началото на втората сесия на ОбС. От коалицията се обявиха за опизиция, тъй като според тях управлението на ГЕРБ е вредно за града.

„Аз се надявам да имаме много пресечни точки с „Продължаваме промяната-Демократична България“ относно управлението на града, каза кметът Костадин Димитров.

Той изрази надежда, че всяко добро за Пловдив негово предложение, ще бъде подкрепено, а ако се допускат грешки, те да бъдат една конструктивна опозиция.

Костадин Димитров подчерта, че ще работи за децентрализация и даване на повече правомощия на районните кметове.

„Ние обяснихме много ясно, че ще делигираме на тях права, но и отговорности. Виждате, с общинска охрана, която ще имаме по районните кметства, с общинска полиция, които ще бъдат зад тях при изпълнението на техния дълг. Започваме в тази посока да работим. Още повече, че аз имам добри първоначални отношения с двата района – „Северен“ и „Западен“, където те имат представители“, заяви кметът.

 Костадин Димитров обясни, че всеки районен кмет трябва да има програма за всяка година, но също така и да има яснота по отношение на приходите в районите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Краснописанието е път за духовно усъвършенстване

Една от проявите в Пловдив на днешния 24 май е демонстрация на ръчно калиграфско изписване. В градината на Къщата музей „Христо Г. Данов“ в Стария град всеки желаещ може да се докосне до изкуството на красивото писане. Ще бъде показано как се изписва Старобългарско уставно писмо, а също и ренесансовият шрифт Канчелареска (Cancellaresca) във..

публикувано на 24.05.24 в 14:54

Виктор Костов от НУМТИ - Пловдив към Виенската консерватория

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 14 млади пловдивски творци получиха награда "Почетна значка" от община Пловдив.   За своите творчески постижения бяха отличени  Илиян Тиганев – диригент и председател на ППД „Ангел Букорещлиев“,  Юлия  Йорданова – Керана, актрисата..

публикувано на 24.05.24 в 12:34

Мечтая един ден български учен да получи Нобелова награда

Проф. Д-р Милен Георгиев, ръководител на Лаборатория по Метаболомика в Институт по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН и на отдел “Растителна клетъчна биотехнология” в Центъра за върхови постижения по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив получи за рекорден четвърти път с награда за наука „Питагор“. За последните пет години..

публикувано на 24.05.24 в 12:13

Бъдещето идва твърде бързо, а образованието изостава

Доц. Милена Цветкова е преподавател в журналистическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и изследва четенето и книгата като медия. На 24 май с нея говорим за създаването на навици за четене, за това как технологиите ги променят и за аудикнигите като алтернатива на печатните. По думите й още в първите 1000 дни от човешкия живот се култивира..

публикувано на 24.05.24 в 11:55

Удивителни за всички епохи са постиженията на Кирил и Методий

Да създадеш графична система за език, който съществува само говорим, е изключително сложна филологическа задача, с която се заемат и справят Кирил и Методий. От друга страна в 9-ти век защитата на правото на славяните да общуват с Бога на своя език е нещо удивително, каза в предаването "Точно днес" професорът медиевист Мария Шнитер.  "Ако се..

публикувано на 24.05.24 в 11:09