Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварянето на Бетонния мост се отлага за края на март или началото на април

| обновено на 15.01.24 в 14:05

Реконструкцията на Бетонния мост ще започне не по рано от  края на март или началото на април, и след пускането на "Модър - Царевец". Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов след проведената среща с министъра на транспорта и ръководството на НКЖИ отсно проекта. Кметът уточни, че от страна на общината са поставени няколко важни условия. 

Първо да бъде сформирана работна група, която още тази седмица да започне работа по решаване на проблемите. Според инж. Пашов общината има две забележки. Едната е свързана с изпълнението на  проекта от южната страна на моста по пътната част. Втората е свръзана с анекса към договора на НКЖИ с фирмата -изпълнител. „Искаме да ни представят анкеса, за да сме наясно дали срокът на изпълнението е 6 месеца и дали ще бъде спазен”, обясни инж. Пашов. Той допълни, че по план през февруари НКЖИ трябва да внесе официално документите с искане за издаване на разрешение за строеж и  ако всичко е наред то да бъде издадено. 

През месец март НКЖИ трябва да уведомят турската страна, че се спира движението на влаковете. „ Реално края на март - началото на април може да започне демонтажът" - обясни Пашов. От своя страна кметът припомни, че тогава изтича и крайният срок за довършването на пробива „Модър-Царевец”, което ще поеме част от трафика след затварянето на моста. До тогава трябва да бъде завършено и кръстовището при бул. „Хаджи Димитър“ и  ул. „Царевец“, което ще даде възможност да не стават задръствания към район „Западен“ и да се продължи строителството на улица „Царевец“ в участъка от ул. „Солунска“ към Пешерско шосе. 

Кметът Димитров увери, че към момента се работи усилено и по останалите инфраструктурни проекти в града. Според него е много важно да няма разминаване на графиците и стриктно ще се спазва етапността при ремонтите – да се зъвърши един и да се започне друг. Той припомни, че вече е отворено за движение източното платно на Голямоконарско шосе, работи се и на ул. „Георги Стоев“, като ще се следи  дали  се спазват сроковете от фирмите-изпълнители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдивската полиция обяви мерки за ограничаване на скоростта в града

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 22.05.24 в 16:50

РУО-Пловдив връчи награди на учители и директори

Шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди на специална церемония, организирана от Регионалното управление на образованието. Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив каза: „След известна пауза отново съм сред вас с толкова много съмишленици. Вие сте мотиваторите, от които зависи бъдещето на нашите деца. Поздравявам ви за..

публикувано на 22.05.24 в 16:47

Измама за над 130 000 лв завърши със затвор за трима

Окръжният съд в Пловдив постанови затвор от 7 до 12 години за две жени и мъж, измамили възрастен човек от Белозем с повече от 130 хиляди лева. Тримата използвали добре отработената схема за взимане на заем и предложение за безвъзмезден ремонт на дома. Едната от обвиняемите завързала близки отношения с 66 годишния мъж и той й давал пари..

публикувано на 22.05.24 в 15:36

Електробуси ще пътуват по градските линии в Асеновград

7 нови електрически автобуса ще закупи община Асановград след като к метът д-р Христо Грудев подписа договор за финансиране на проект „Внедряване на екомобилност в община Асеновград и изграждане на велоалеи на територията на община Садово“.  Припомняме, че в края на миналата година асеновградската общинска администрация изготви и подаде проект по..

публикувано на 22.05.24 в 13:56

Оперираха успешно момичето, прегазено от млада шофьорка в Сопот

15-годишната Никол, която бе блъсната от 18-годишна шофьорка в Сопот на 7 май, е била оперирана успешно. Близо 5 часа е продължила операцията на таза й, каза пред Радио Пловдив бащата на момичето Иван Радуйчев. "Операцията беше вчера, продължи близо 5 часа. Думите на лекаря бяха: "Сглобихме я", защото тазът й беше на 3 места счупен. Поставиха..

публикувано на 22.05.24 в 13:02