Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежението около инсталацията за преработка на гуми расте


Стефан Терзиев, управител на дружество „Еко Енерджи“, което подготвя пускане на инсталация за преработка на гуми, ще поиска да бъде изслушан на утрешната сесия на пловдивския Общински съвет. 

На пресконференция Терзиев определи декларацията на съветници срещу проекта като противозаконна и неотговаряща на европейските еко изисквания. По думите му, това е оценка априори, без съветниците да са запознати с технологията и качествата и без контролните органи да са дали крайното си становище.

Стефан Терзиев обясни, че проектът се различава съществено от досега пусканите в страната инсталации за пиролиза на гуми. В случая, по думите му, става дума за непрекъснат и автоматизиран цикъл на работа. Подобна инсталация компанията е пуснала в партньорство с холандски партньор в Ротердам. 

По обясненията на Стефан Терзиев, съоръжението за преработка на стари гуми е произведено в Китай по немска технология. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

обновено на 16.05.24 в 12:51

Променят разписанията на първите и последните автобуси в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.  В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси.  В някои от случаите пък се добавят курсове. Предложението беше прието с 24 гласа "за" и 14..

публикувано на 16.05.24 в 11:50

Съветниците преразпределиха средства от бюджета

С 35 гласа „за“ и 7 против общинските съветници приеха изменението на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности. Така се преразпределят над 2 045 000 лева.  С изменението 600 хиляди лева са предвидени за ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и..

обновено на 16.05.24 в 11:14

Бизюрев призна, че само той е нанесъл ударите по Малинов

Стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови,  обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов от Цалапица. Основен свидетел по това дело е Рангел Бизюрев, сочен за извършител на убийството.  Рангел Бизюрев свидетелства, че само той е нанесъл ударите по Димитър Малинов, като..

публикувано на 16.05.24 в 10:50

Отличават с почетни значки на Пловдив учители и млади таланти

С почетни значки на Пловдив бяха удостоени 15 директори и учители от пловдивските детски градини и училища, а с грамота и парични награди – 21 млади учители.   Поводът е 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Съветниците гласуваха паричните награди и за носителите на..

публикувано на 16.05.24 в 10:34