Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Филева представя новия си албум „96”

Албумът е създаден "с широка усмивка и вдъхновен от искрени истории"

„96 часа творчество сред природата, искрени разговори с отворено съзнание и сходно усещане за музиката”. С  тези думи Михаела Филева  описа работата по създаването на своя нов албум „96”, чиято радиопремиера  се състоя на 28.01.2024г. в предаването  "Споделено".
 

Заедно със своя екип избират спокойна вила в село Пролеша, която се превръща в звукозаписно студио. „Поканих  композитори и музиканти от Швеция, Румъния и Рига, както и специални за мен  приятели и колеги от България. Заедно създадохме страхотен албум. Сред акцентите е песента „Не чакай втори шанс”, в която  гост е  Мария Илиева .

„Благодарна съм на Мария. В годините ми е давала безценни съвети  и е опора за мен”,  споделя Михаела Филева и описва  съвместната им работа като нещо  много женско ,красиво и специално.

У нас и в световен мащаб са малко  дуетите между жени изпълнители, а  една от основните цели на Михаела е да направи малка крачка към промяната на  този стереотип . Това е причината да покани  и още една много талантлива дама със страхотна работна етика. Това е Дара Екимова,  с която създават песента „Всичко е било за добро".

Един от водещите сингли  „Besame mi amor” вече е сред любимите на слушателите и заема челни места в класациите. Песента  е подарък от Михаела  за  Вензи  по повод творческата им годишнина. 

”Цели десет години изминаха от първата ни песен „Опасно близки”, която  стана  визитната ми картичка.  Много съм щастлива ,че отново работим заедно”, споделя още Михаела Филева .

Цялото интервю с Михаела Филева може да чуете в звуковия файл..




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Григор Димитров продължава без загубен сет в Париж

Десетият поставен в схемата на „Ролан Гарос“ Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем в Париж. Най-успешният български тенисист в историята се наложи над Фабиан Марожан от Унгария с 6:0, 6:3, 6:4 след час и 37 минути игра и така записа втора чиста победа. В първата част Димитров игра на ниво и се възползва максимално от..

публикувано на 30.05.24 в 18:06

Силно пловдивско присъствие на Евро 2024 в Рим

Първенството на Стария континент от 7 до 12 юни ще бъде една от последните възможности за спечелване на квоти за участие на Олимпийските игри в Париж 2024. В състава при жените са включени световната шампионка за девойки до 20 години от Кали 2020 Пламена Миткова  Локомотив Пловдив  (скок на дължина), олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела..

публикувано на 30.05.24 в 18:02

Фестивал на знанието и движението този уикенд в Пловдив

За пета поредна година и по повод Празника на детето, всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета ще могат да се впуснат в приключението "Детски фестивал на знанието и движението Пловдив 2024". Събитието се  организира от НБ "Иван Вазов"- Пловдив, Съвместно командване на специалните операции - Пловдив, ОД МВР-Пловдив, Регионална дирекция..

публикувано на 30.05.24 в 16:54

Ден на иновациите в ОУ „Елин Пелин“

Различен и интересен ще е краят на учебната година за всички ученици, техните родители, учители и гости в залата на район "Западен", в Пловдив. На 28-и май, от 18 часа, тръгва експрес „Елина“. Името „Елина“ е запазена марка на училището. То е колаборация от името на обичания български писател, на когото е кръстено учебното заведение. Билетите..

обновено на 30.05.24 в 12:00
Мариета Милошева

Изкуственият интелект – ежедневие и реалности

Новите технологии и изкуственият интелект се развиват непрекъснато, и се намесват във все повече области на живота ни. Според Уикипедия, теорията на изкуствения интелект се основава на хипотезата, че основно човешко качество като интелигентността, може да бъде описано с достоверна точност така, че да бъде симулирано от машина. Теориите,..

обновено на 29.05.24 в 16:22