Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите на фермерите продължават

| обновено на 07.02.24 в 06:30

Втори пореден ден продължава протестът на земеделските производители в страната. Протестиращите от района на Пловдив отново ще изразят недоволството си срещу държавната политика в бранша. 

От 10 часа те излизат с трактори и друга селскостопанска техника на пътя за Карлово и блокират кръговото кръстовище до село Труд.  След като отново заявят исканията си там, се очаква пак да тръгнат към Пловдив  през ул. „Васил Левски“ и от кръстовището с бул. „Дунав“ да се върнат отново в началната точка на протеста. 

Протестиращите заявиха, че в дните до петък ще увеличават времето на протеста. 

"За три часа ще е затворено днес движението на "Карловско шосе", каза за Радио Пловдив Ангел Вукодинов от Националната асоциация на зърнопроизводителите. 

По думите му днешното им протестно шествие до Пловдив и обратно до кръговото движение край Труд ще продължи до около 15 часа.

В Пазарджишко протестът на земеделците е в района на пътен възел Гелеменово. Полицията е осигурила алтернативни маршрути за преминаващите, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 08:39

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 08:39

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

обновено на 18.05.24 в 08:39

15-и фестивал "Здравей, Здраве!" този уикенд в Пловдив

За 15-а поредна година пловдивчани и всички гости на Пловдив ще имат възможност да се потопят в атмосферата на традиционния за града ни фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Събитието ще се осъществи тази събота и неделя /18-19 май/ на територията на Дом на Науката и Техниката и в зеленото сърце на Пловдив. Входът е свободен. Тазгодишното..

обновено на 18.05.24 в 08:13

Караджов се жалва, че са продадени имоти без знанието му

Прокуратурата разследва вещно укривателство по продажба на имоти на задържания експолицай Венцeслав Караджов, който има доживотна присъда за убийството на родителите си. При разпит самият Караджов заявил, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си, са били продадени два негови имота – вила в пловдивското село Дедево..

обновено на 17.05.24 в 20:06