Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците от "Възраждане" бойкотират бюджета на Пловдив

Бюджетът на Пловдив за тази година е изключително консервативен, но е насочен изцяло за покриване на щетите, които са нанесени от предходното управление на ГЕРБ и господин Здравко Димитров. Това заяви председателят на групата общински съветници от „Възраждане“ Господин Апостолов. Той обяви, че съветниците на партията са гласували против финансовата рамка на града в знак на протест срещу неприетите предложения на „Възраждане“.

„Нещо много интересно се случи на самото обсъждане, на самото гласуване на бюджета. Ние получихме информация предварително, че на така наречените опозиционни партии на местно ниво, няма да бъде подкрепено нито едно предложение. И решихме, в знак на протест, да гласуваме против. Защото по тозди начин, извадихме на преден план самата договорка, която става между партиите, които подкрепиха бюджета. Въпреки това, ние няма да се откажем, имаме обещания към граджаните и нашите избиратели. Искаме предложенията ни да бъдат изключително целеви и съобразени с възможностите на Общината“, каза Апостолов.

Сред 15-те предложения на „Възраждане“, които са били внесени в зала, са за осигуряване на средства за допълнително изграждане на детски площадки, а също и за Зооветеринарния комплекс в града за допълнителни клетки на безстопанствени животни. Също така съветниците са искали да се стартира ПУП за изграждане на детска градина в квартал „Остромила“.

Господин Апостолов изрази съмнения, че при евентуална актуализация на бюджета, ще бъдат приети нови предложения, независимо колко са добри.

„Бюджетът е фиксиран като сума. Няма как той да се увеличи. Силно се съмнявам, независимо колко са качествени предложенията, те да намерят място при една актуализация“, каза още Господин Апостолов.

Депутатът от „Възраждане“ Емил Янков заяви днес, че има сигнали за сериозни нарушения в Агенция за закрила на детето в Пловдив. В тази връзка днес ще се проведе среща със социалния министър Иванка Шалапатова. 


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчев Великден в Пловдив, с температури до 21°

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.   В Източна България ще духа слаб североизточен вятър.  Максималните температури ще..

обновено на 05.05.24 в 10:58

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11

Президентът: Да си пожелаем и вяра и сили за достойни дела!

"Христос воскресе, скъпи сънародници! Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом!   Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното разбирателство и толерантността в нашето общество".  Това написа във фейсбук президентът Румен Радев.  "На Великден нека си..

обновено на 05.05.24 в 08:35