Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум "Революции и Еволюции" се провежда в ПУ

| обновено на 05.03.24 в 10:23

Научен форум „Революции и Еволюции“ ще се проведе от днес до четвъртък, 7 март в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

 Организаторите съобщиха, че участието на студенти и преподаватели ще е присъствено и дистанционно, след регистрация.

По време на срещите ще бъдат представени научни доклади и постери, ще се проведат кръгла маса и научна работилница.

Научните направления са: аграрни науки, биология, лингвистика, география, икономика, информатика, история. Ще има доклади от областта на културологията, литературата, маркетинг и мениджмънт и др.

Всички научни доклади и постери ще бъдат публикувани в тематичен сборник. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обилни валежи в Пазарджик, Смолян и още 6 области

За днешната сряда е обявен жълт код за обилни валежи в областите Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. В по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 22.05.24 в 07:08

В УМБАЛ "Св. Георги" спасиха живота на две бременни жени с тежки усложнения

Две бременни пациентки с тежки усложнения и опасност за живота са спасени в  Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Едната жена е от Пловдив, другата от Смолян и вече са вън от опасност, благодарение на екипите от гинеколози,  анестезиолози и реаниматори, съобщават от лечебното заведение.  И  двете бъдещи..

обновено на 22.05.24 в 06:55

В Асеновград решават за двойно увеличение на туристически и други такси

Община Асеновград предлага почти двойно да бъдат увеличени таксите за вход в емблематични туристически обекти. Предложението ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент.  То предвижда за вход в Асеновата крепост да се плаща 8 лева, вместо досегашните 4, а за пещерата Добростански бисер – 9, вместо досегашните 5 лева. Вдигат се..

обновено на 22.05.24 в 06:55

На полигона в Анево унищожават бракувани боеприпаси

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ – Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево.  От община Сопот уточняват, че утилизацията ще стане от 9.00 до 15.00 ч. и напомнят, че за това време се забранява влизането на хора, животни и техника в района. 

обновено на 22.05.24 в 06:54

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50