Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градушка засипа Куклен, Карлово, Сопот и село Климент

Градушка се изсипа изненадващо във вторник вечерта над Куклен и околностите. Ледените топчета, с големина на череша са валяли близо половин час, натрупвайки сериозна покривка, след което се е излял краткотраен проливен дъжд, съобщават местни жители в социалните мрежи. 

От кметството на Куклен заявиха, че засега няма конкретни сигнали за щети, но общински служители започват оглед по имотите и земеделските площи. 

По-рано във вторник град колкото грахово зърно удари Сопот, Карлово и близкото до тях село Климент. 

Валежът е продължил десетина минути. 

Подбалканските градове са побелели за минути. Градушката е била придружена от силни гръмотевици и проливен дъжд.

Над 2 см достигна покривката от ледените късове, съобщават местни жители.



По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48

Нова екопътека посреща туристи в община Чепеларе

Туристическата пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от директора на Музея на родопския карст Марин Господинов. Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки,..

публикувано на 28.05.24 в 13:38

14 пияни и дрогирани шофьори са задържани през уикенда

14 шофьори, които са карали пияни или дрогирани, са заловени през уикенда в Пловдивски регион.  Осем от нарушенията били установени на територията на Пловдив, други две – в Асеновград и по едно в Хисаря и селата Войводиново, Калековец и Дъбене.   Над 3 промила алкохол и наличие на амфетамин в кръвта в Асеновград бил засечен 40-годишен шофьор. В..

публикувано на 28.05.24 в 13:20

Завърши ремонтът на каскадата "Белмекен - Сестримо - Момина клисура"

Със специална церемония бе отбелязано завършването на рехабилитацията на ВЕЦ –Сестримо. С това се отбелязва и цялостното приключване на рехабилитацията на каскадата Белмекен- Сестримо- Момина клисура.  Ремонтът на ВЕЦ Сестримо, като част от каскадата, е на стойност 4,4 милиона eвро. На днешната церемония присъстваха зам.- министърът на..

обновено на 28.05.24 в 07:40

Четвъртокласниците се явяват на изпит по математика

55 хиляди четвъртокласници се явяват на Национално външно оценяване по математика днес. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната.  Ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учуниците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече – т. е. общо 90 минути.  За полагането на изпита четвъртокласниците трябва..

обновено на 28.05.24 в 07:40