Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят за 6 месеца от май Бетонния мост

| обновено на 21.03.24 в 13:33

В края на април и началото на май за шест месеца се затваря за цялостен ремонт и реконструкция Бетонния мост в центъра на Пловдив. 

Този срок е потвърден от инвеститора, а точната дата за началото на работата ще се оповести след  разглеждането и утвърждаването на документацията - съобщи по Радио Пловдив заместник-кметът по строителството Тодор Пашов. 

Проектът с точните параметри за това вече е внесен в Община Пловдив от НКЖИ.  Ако всичко се движи по график, в края на октомври или до средата на ноември движението в участъка ще бъде възстановено, добави той. 

Реконструкцията предвижда съоръжението да се повдигне с около един метър след демонтаж на гредите, нови рампи, нов подход от южната  му страна и ново решение  - кръстовище с ул. „Кукуш“.

Що се отнася до  „Модър – Царевец“  - в началото на април се очаква завършването на този проект, като тепърва ще се мислят варианти как да се организира трафика там.

Пробивът под Централна гара отдавна вече мъчи движението в Пловдив. Той обаче няма шансове да приключи тази година, очаква се това да стане към средата на следващата година.

На „Рогошко шосе“ в момента се извършва ремонт на най-компрометирания  участък, около километър и 200 метра,  на границата с община „Марица“.  Разчетите са до 26 април той да бъде завършен и пуснат в експлоатация - коментира Тодор Пашов. 

Той добави, че след като движенето там бъде пуснато, отново ще се затвори „Брезовско шосе“,  заради предстоящите археологически разкопки в мащаб от около 130 метра.  След тяхното приключване и този участък ще бъде довършен.

До средата на годината ще бъде завършено Голямоконарско шосе.  Там обаче предстои нова процедура, тъй като са отпуснати допълнителни 9 млн.лв. за удължаването му до границата с общ. „Марица“. Това са около 750 метра, за които следва нова процедура по ЗОП и ако няма обжалвания, ремонтите работи ще продължат - прогнозира заместник-кметът по строителството. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът, в който гражданите с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес.  При подаване на едно заявление избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за..

публикувано на 25.05.24 в 08:22

"Книги за смет" в Пловдив

В Пловдив на пл. „Централен” до Военния клуб ще се проведе кампанията „Книги за смет”.   Регламентът за участие в кампанията тази година е различен. Всеки, който предаде един килограм годни за рециклиране пластмасови отпадъци, получава в замяна една книга по избор. Участващите ще могат да получат само по едно издание.  Тъй като в инициативата се..

публикувано на 25.05.24 в 08:19

В Карлово се провежда Празникът на розата

В Карлово се провежда Празникът на розата. Проявите започват в 9.00 ч. в градините край Клисура, където младежи и девойки, облечени в носии, ще пресъздадат ритуала розобер.   От 10.30 ч. е шествието на Царицата на розата, което започва от Арапския мост, по ул. „Гурко“ до централния площад „20 юли“, където ще се състои официалната церемония...

публикувано на 25.05.24 в 08:16

"Кугар" превози пострадал в Рила до УМБАЛ "Св. Георги"

Военнослужещи с вертолет „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили транспортираха пострадал в Рила, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан днес със задача да транспортира тежко пострадал мъж в района на Седемте рилски езера. Екипажът успешно е локализирал пострадалия. Той е откаран с вертолета в УМБАЛ..

публикувано на 24.05.24 в 20:55

Отговорни сме за бъдещето на България, каза вицепрезидентът

Поне на 24 май да си обещаем, че ще намерим трите приоритета за развитието на България, че ще имаме сигурност за нашите граждани не само по отношение на отбраната, не само по отношение на вътрешна сигурност, но да има сигурност за бъдещето, за икономика, за стандарт, за социални отношения вътре в страната.  Това заяви пред журналисти в Чепеларе,..

обновено на 24.05.24 в 15:14