Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смолян и Брезово подкрепиха Фонда за развитие на летище "Пловдив"

Още две общини станаха членове на Фонда за развитие на летище Пловдив. Решение да влязат в него взеха общинските съветници на Смолян и Брезово.Така общините, които подкрепят развитието на аепорта стават 11. Досега членове бяха Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение и Садово, както и три  частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив и Фонд Феникс.

Ролята на фонда за развитие на летището е определяща за разкриването на нови линии, за което са необходими финансови стимули за авиокомпаниите, тъйкато летището може да инвестира в инфраструктура, но не може да отдели средства за стимули и споделен риск с превозвачите, припомни изпълнителният директор на Дойчин Ангелов.

Възможностите за подкрепа на нови авиолинии се проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Австрия, Норвегия и Кипър, зради което летището обявяви кампания за подкрепа на откриването на директни полети до различни дестинации в Европа.

В момента седмично се изпълняват 12 полета от Лондон, Белфаст и Манчестър. Напреднали са преговорите за разкриване на нови авиолинии и до испанския град Малага и втория по големина град в Англия Бирмингам. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хемодиализното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" чества половинвековен юбилей

С официална церемония в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив се отбелязва 50-годишнината от създаването на Отделението по диализно лечение.  Началото е поставено на 29 април през 1974 година, когато е осъществена първата хемодиализа под тепетата. Тя е на пациентка с хронична бъбречна недостатъчност, извършена е от д-р Варткес Озанян и продължава цели 10 часа...

обновено на 29.04.24 в 06:51

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстна седмица.  Тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на християнския спасител Иисус Христос - неговите страдания, кръстна смърт и погребение. Започва с тържественото му влизане в Йерусалим и завършва с неговото Възкресение...

публикувано на 29.04.24 в 06:50

Пловдивчани изпълниха храмовете на Цветница - празникът с най-много именици

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават  върбови клонки, които  символизират палмовите...

обновено на 28.04.24 в 17:19
Храм „Св.Висарион Смоленски”

Стотици вярващи за празничната литургия в Смолян

Стотици вярващи се стекоха в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ за празничната литурия за Вход Господен. В съслужение със свещеници от Смолян архмандрит Васарион оглави празничната Света Божествена литургия. След службата архимандрит Висарион причести вярващите, а стотици миряни си взеха за вкъщи осветени върбови клонки. 

обновено на 28.04.24 в 17:19

Танцова фиеста раздвижва Асеновград с шествие до централния площад

Танцова фиеста ще завладее тази вечер Асеновград в навечерието на Международния ден на танца 29 април.  Първото издание на инициативата е по идея на 2 спортни клуба с финансовата покрепа на общината. Целта е да се мотивират малки и големи да танцуват или поне да се раздвижат.  В „Танцовата фиеста“ ще се включат 10 клуба, които ще представят 17..

обновено на 28.04.24 в 17:19