Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на Хинко Хинков в "Аспект"


В Галерия „Аспект“  гостува сомобитният и  запомнящ се художник Хинко Хинков.

Осмата самостоятелна изложба на Хинков в галерията се осъществява след три годишна пауза и съдържа платна, създадени през този период. 

В експозицията присъстват пейзажни сюжети от околностите на Плевен и Родопите. Всяка картина представлява реално съществуващо място в отработена през годините техника – наивен реализъм, която прави твореца разпознаваем и обичан от публиката.

Творбите носят неповторима носталгично-романтична атммосфера, сякаш художникът се стреми съзнателлно към едно ретро звучене, опитвайки се да предаде на зрителя своето светоусещане и разбиране за живота.

Изложбата на Хинко Хинков ще продължи до 23 април.

В звуковия файл можете да чуете Олга Петрова и Хинков Хинков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Деца шарят яйца пред община Пловдив

Продължава празничната програма на община Пловдив за Великденските празници.  Днес ще има Великденската творческа работилница за деца, с участието на ученици и преподаватели от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив и възпитаници на Пловдивската духовна семинария „Св.св. Кирил и Методий“.  Всички желаещи могат  да украсят..

публикувано на 02.05.24 в 07:56

Важна е приемствеността в опазването на мозайките

Историята с продължение, която вече ви разказахме с доц. Елена Кантарева, за това как в Пловдив се подготвя туристически маршрут "По пътя на мозайките", от реставратора  Димитър Станчев  ще научим за неговата работа и опазването на безценните мозайки в Епископската базилика на Филипопол. Той е ръководител на трите обекта - Епископска базилика на..

публикувано на 02.05.24 в 07:50

Пловдив има нужда от Музей на мозайките

В програма „Точно днес“ ще ви запознаем с туристическия маршрут „ По пътя на мозайките “, който включва шест обекта от богатото историческо наследство на Пловдив.  Започва се от серийния обект „Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“, който е вписан в Индикативната листа на Република България в..

обновено на 01.05.24 в 09:04

Отиде си писателят Здравко Попов

Снощи на 85- годишна възраст почина известният пловдивски писател Здравко Попов. Той е роден през 1939 година в Пловдив. Следвал е  Българска филология . Работил е като журналист, библиотекар, частник-дърводелец. Автор на осем сборника с хумористични разкази: „Акорди извън клавиатурата“ (1974), „Кон на втория етаж“ (1983), „Големият маратон“ (1989,..

публикувано на 01.05.24 в 07:29

Базар "Капана" отваря с четири благотворителни каузи

Днес се открива великденското издание на базар „Капана“, което се провежда на пешеходния мост до Централна Поща в Пловдив. В него своите ръчно изработени изделия представят 85 творци. Базар „Капана“ продължава до 6 май, а от 9-ти до 12 май на същото място ще се проведе Капана Фест, с множество концерти на откритите сцени. Идеята на..

обновено на 01.05.24 в 07:08