Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ели Раданова пленява с всеки тон

 Ели Раданова е родена в град Силистра, но живее в София. От съвсем малка има влечение към изкуството – танцува балет, пее и свири на пиано. Днес певицата с вълнение споделя своя първи самостоятелен албум “Alibi”. Официалната премиера ще се състои на 8 май в столичен клуб.

 На сцената певицата ще бъде с музикантите: Венци Дреников(клавишни), Момчил Борисов (бас китара), Божидар Тренков (ударни), Иван Бороджиев (саксофон), Владимир Митин (тромпет), Петър Щерев (тромбон). Ели е подготвила много музикални изненади, нови сингли и лайв версии на свои по-стари песни.

 Funkylicious” е името на първия сингъл от дългоочаквания дебютен албум на Ели Раданова. Тя ни пленява с вокално майсторство, темперамент и артистично присъствие, а пищният фънки аранжимент е дело на Венци Дреников. Ели Раданова с вълнение споделя, че песента е промотирана и в световен мащаб. С това поставя начало на голямата мечта – да изпълнява музиката си и извън пределите на страната ни.

 В предаването "Споделено” попитахме певицата  и за първите авторски песни. Тя се доверява на Michael R Polk – музикален продуцент и композитор от САЩ, който е работил с имена като Nicki Minaj. Заедно създават три песни с модерно поп звучене и отличителни елементи: "Защото така", "Няма проблем" и "Споко споко".

 2014та година  бележи познанството на Ели Раданова и Венци Дреников.  Той е автор на песента "Не плачи”, която Ели Раданова записва в дует с Камен Кацата. От няколко години тя е част от група Субдибула. До момента имат записани три песни:  "С най-добри пожелания”, "Името ми запомни” и  "Бавно”.

 След тридесет и три години група Субдибула се връща към едно от най-емблематичните си парчета "Бавно” с нов аранжимент и красивия тембър на Ели Раданова.

 С благодарност и усмивка певицата разказва за работата с групата: Чувствам се в свои води, съвсем свободна да бъда себе си. Те са част от семейството ми. С лекота си споделяме идеи и се осмеляваме да мечтаем. Обичам да притихна на сцената и да се наслаждавам, когато свирят.

Цялото интервю с Ели Раданова може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предизвикателствата в съвременната култура за срещи

Съвременната култура на срещите или т.нар. ,,дейтинг култура“, може да бъде доста изтощителна за човек, който се опитва да открие любовта в съвременния свят. Става ни все по-трудно да се свържем качествено едни с други, да допуснем да бъдем открити, истински и автентични. За съжаление, да покажем уязвимост става все по-сложно, а това ни..

обновено на 07.05.24 в 16:42
Христо Христов

Христо Христов напусна управата на "Марица"

Собственикът на ПФК "Марица" (Пловдив) Христо Христов напуска съвета на директорите на клуба, съобщи той в официално изявление на страницата на футболния клуб във Фейсбук. Христов пое отговорността за изпадането на отбора от Втора лига и обяви имената на хората, които ще поемат ръководството на Марица.  "През този сезон "Марица" изпадна от Втора лига...

публикувано на 07.05.24 в 12:26

Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0

Отборите на Ботев (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от плейофната фаза на efbet Лига. Двата състава си поделиха по едно полувреме, но така и не съумяха да намерят път към скъпоценния гол. По този начин битката за баражното седмо място продължава да бъде изключително интересна. След нулевите ремита, навръх Гергьовден, позициите се..

публикувано на 07.05.24 в 00:35

Григор Димитров научи възможните си съперници за първия мач в Рим

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу победителя от двубоя между Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония) във втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро. Българинът е поставен под номер 8 в схемата и почива на старта. Димитров, който е 10-и..

публикувано на 06.05.24 в 17:54

Виктория Томова стартира с победа на турнира по тенис в Рим

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей в италианската столица Рим с награден фонд 5.5 милиона долара. Българката, която е поставена под номер 6 в схемата на пресявките, надделя над участваща с "уайлд кард" представителка на домакините Анастасия Абанато с 6:3, 6:1 за 78 минути...

публикувано на 06.05.24 в 17:52