Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65 компании участват в Деня на кариерата в ПУ "П. Хилендарски"

Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

Ден на кариерата ще се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Форумът, на който бизнесът ще се срещне лично и на място със студентите, ще бъде открит в 10:30 часа в Нова сграда на висшето училище.

Организатори са Университетски център за кариерно развитие, Студентски съвет на ПУ и студентските клубове: "Приобщаващо образование", "Есетра", "Психология", "Млад педагог", "Лидерство в образованието", "Клуб на предприемача", "Клуб на мениджъра".

Над 65 водещи социално отговорни компании в България ще представят работодателската си марка и ще презентират стажантски програми и свободни работни позиции в групови и индивидуални работни ателиета.

Компаниите са от секторите: образование, информационни технологии, финанси, човешки ресурси, МВР, туризъм, социални дейности, психология, икономика, услуги в обществения сектор, производство и дистрибуция, електроника и други.

Проф. Дора Лефтерова, директор на Университетския център за кариерно развитие, подчерта в предаването "Точно днес", че това е традиционно събитие за вуза, но днешният ден е малко по-различен. 

"Директори и началници на работодателски организации ще дойдат лично да се срещнат със студентите. Представят работни позиции както за почасова, така и за сезонна, и за постоянна работа за студентите в различни сфери. Студентите сами избраха работните ателиета и поискаха да се срещнат с определени работодателски организации", обясни тя.

Сред желаните срещи са с РУО - Пловдив, Комплексът за социални услуги, Клубовете на предприемача, мениджъра, киберклуба, вътрешния ред и защита на населението. 

ПУ "Паисий Хилендарски" представя и една от университетските електронни платформи за кариерно развитие на студентите. 

Елена Крушкова разговаря по темата с проф. Дора Лефтерова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проблем е прилагането на законите за защита на природата

Защитените зони в Родопите са достатъчни, необходимо е обаче да се подобри тяхното управление. Една от наложителните мерки е да се забрани сечта във вековни гори.  Това заяви по повод днешния Международен ден на биологичното разнообразие  Стефан Аврамов , екстерт във Фондация „По – диви Родопи“.  Той посочи, че от десетилетия Източните Родопи..

публикувано на 22.05.24 в 10:22

Пуснаха телефон в помощ на хора с автоимунни заболявания

Пуснаха нова информационна телефонна линия, която е в помощ на пациентите с автоимунни заболявания.  На нея съвети и насоки ще дават хора с автоимунни заболявания, които са минали през трудния път на лечението.  В първите дни след пускането й тя се обслужва само от  Анета Драганова, председател на Асоциацията на пациентите с автоимунни заболявания..

публикувано на 22.05.24 в 07:33
Румен Борисов и Ураган в работна среда

Не вярвам, че днес хората нямат доброта в сърцата си

Днес в предаването "Вход свободен"  и на територията на редовната ни рубрика "За животните с любов" Ви срещнахме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надеждата да посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов е незрящ,..

публикувано на 21.05.24 в 17:23

Идеята в Иран е да се сплотят подкрепящите режима

За ситуацията в Близкия изток след смъртта на иранския президент Ибраим  Раиси и издадената заповед за ареста на лидерите на Израел и Хамас – интервю с професор Владимир Чуков. Арабистът подчерта, че всякакви хипотези бяха лансирани след смъртта на иранския президент Ибраим Раиси. „Много, много въпроси бяха зададени в социалните..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

Жители на Хвойна се оплакват от шумов терор

Жители на село Хвойна изпратиха петиция до Общинския съвет в Чепеларе и до областния управител на Смолян , в която настояват да се промени Наредба № 1 за опазване на обществения ред, в частта й за нерегламентирания шум. Документът е подписан от 70 живущи в селото, където постоянно живеят около 320 души. Те се оплакват от непрестанен силен..

обновено на 21.05.24 в 14:52