Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

| обновено на 17.04.24 в 15:25

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор. 

Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени преговори между ръководството и синдикалните партньори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа с две коли и камион блокира трафика по АМ "Тракия"

Пътен инцидент на 84-я километър на магистрала „Тракия“ в платното в посока Бургас затруднява движението. Сблъскали са се два леки и един товарен автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.  По предварителна информация няма сериозно пострадали. Към мястото пътуват екипи на Пътна полиция, пожарната и..

обновено на 30.04.24 в 14:49

Последен ден за данъчните декларации

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчна декларация и плащанията по нея.   Данни за доходите си подават всички, които са се възползвали от данъчното облекчение за родители, имат хонорари или доходи от наем, както и други дейности.  Ако срокът се пропусне има санкции – те са различни и могат да бъдат само предупреждение, но за  дължимия..

обновено на 30.04.24 в 14:44

Премиер и кмет търсят 53 млн. лв за щетите от наводненията в карловско

Осигуряването на 52 639 155 лева за преодоляване на щетите от наводненията в карловските села преди две години ще бъде обсъдено на среща тази вечер в Клисура между кмета на община Карлово Емил Кабаиванов и премиера Димитър Главчев, който ще присъства на проявите за годишнината от Априлското въстание. Преди разговорите Кабаиванов отново..

публикувано на 30.04.24 в 13:57

Съдът решава дали да остави трима телефонни измамници в ареста

Пловдивският Районен съд ще гледа мерките за неотлонение на трима мъже, задържани за телефонни измами. Те успели да измъкнат от 4 възрастни жени сумата от 30 500 лева. „Ало“ измамниците действали на територията на Пловдив по схемата „оказване на помощ на полицията“. След подаден сигнал при спешната реакция на полицията тримата мошеници са..

публикувано на 30.04.24 в 12:12

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".  В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие..

публикувано на 30.04.24 в 11:12