Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" спечели с 1:0 като гост на ЦСКА в първи полуфинал за Купата

Уме Емануел наказа ЦСКА в дебюта на Стамен Белчев
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

"Ботев" (Пловдив) победи ЦСКА с 1:0 като гост в първи полуфинален мач от Купата на България. Двубоят бе дебют за новия треньор на "червените" Стамен Белчев, но неговите играчи разочароваха своите фенове на Националния стадион "Васил Левски".

През първото полувреме Данило Асприля пропусна отличен шанс да изведе "армейците" напред, но малко след почивката домакините бяха попарени от гол на Уме Емануел в 46-та минута. Първоначално страничният рефер маркира засада, но ВАР се намеси и зачете гола на "канарчетата". 

В 60-та минута Ивелин Попов и Браян Кордоба се сдърпаха сред остро единоборство и получиха червени картони.

 Малко преди края Ботев имаше добър шанс да стигне до втори гол, но Мохамед Брахими не уцели топката от близко разстояние.

Така "Ботев" взе предимство в полуфиналната битка с ЦСКА, а реваншът в Пловдив ще се играе на 1 май от 18:45 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Футболистите на

Волен Чинков ще ръководи реванша "Ботев" - ЦСКА

Волен Чинков получи наряд за полуфиналния мач-реванш от турнира за Купата на България между Ботев (Пловдив) и ЦСКА. Двубоят на „Колежа“ е от 18:45 часа в сряда и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първата среща на Националния стадион "Васил Левски" завърши с победа на „канарчетата“ с 1:0. Асистенти на Чинков ще бъдат Иво Колев и Дениз Соколов, а..

публикувано на 30.04.24 в 08:42

Ясен Танев за инициативата на ЕЦИХ "Тракия"

 Днес от 17.30 на ул."Драва"2 Европейския цифров информационен хъб "Тракия" организира среща на тема "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това".  С АйТи експерта от хъб "Тракия" - Ясен Танев говорихме за събитието.  В резюме той представи накратко предприемачеството като житейска стратегия и с какво Европа може да..

публикувано на 29.04.24 в 17:25

"Спартак" разби с 4:0 "Сокол" и запази върха на Югоизток

"Спартак" (Пловдив) разби с 4:0 закъсалия "Сокол" (Марково) в среща от 32-ия кръг на Югоизточната Трета лига. По този начин "гладиаторите", водени от Иван Кочев, запозиха лидерската си позиция с актив от 80 точки, с 2 повече от втория "Саяна" (Хасково) и 3 пред ОФК "Несебър". Антон Маргаритов откри резултата в 28-ата минута. Няколко минути по-късно..

публикувано на 29.04.24 в 16:38

SEVI - магнит за големите рок сцени

   Група SEVI отпразнува 14 години заедно  със страхотен концерт, нов албум и свежи попълнения. „Чувстваме се като тийнейджъри и всичко може да се очаква от нас в тази възраст”, споделя с усмивка Светлана Близнакова.  Тя е дама със завладяващ глас и присъствие, която ни поднася рок на световно ниво.   SEVI вече стартираха шеметната си година с..

публикувано на 29.04.24 в 10:30
Кристиан Василев

Кристиан Василев с квота за Париж 2024

България ще има още един състезател в гребането Олимпийските игри в Париж това лято. Пловдивчанинът Кристиан Василев си спечели място в олимпийската регата по академично гребане. 32-годишният българин завърши на второ място на скиф във финала на квалификацията в Сегед (Унгария), което се провежда успоредно с Европейското първенство. Пред него остана..

публикувано на 29.04.24 в 09:24