Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

124 учебни фирми от 8 държави ще участват в „ТФ 2024 – Млад предприемач“

| обновено на 24.04.24 в 07:24

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици със 124 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия и др.

Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки; туристически услуги и хранене; информационни технологии и реклама; консултантски услуги, счетоводство; производство; образование и други.

27-ти панаир „ТФ Фест 2024 – Млад предприемач” е включен от Министерство на образованието и науката в Календара за състезанията за учениците, обучавани по професии и е единственото в България състезание по професии с международно участие.

ТФ ФЕСТ е представен от Европейската комисия като добра практика за обучение по предприемачество, насърчаване и развитие на дух на креативност, иновации и предприемаческо мислене. Събитието е част от проект „Мост между училището и бизнеса” и създава трайна връзка и сътрудничество между образованието, бизнеса и неправителствения сектор.

По време на ТФ ФЕСТ 2024 ще се проведат 15 конкурса, сред които за най-добър: щанд, екип и професионално обслужване,  каталог и рекламни материали, уеб сайт, презентация,  защита на интелектуалната собственост, сътрудничество с фирма-ментор и ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ. Част от конкурсите на ТФ ФЕСТ са по задания на реалния бизнес и се оценяват от жури, определено от тях.

Организатор е Центърът за учебно-тренировъчни фирми (ЦУТФ) към Министерството на образованието и науката. Партньори: Международен панаир Пловдив, сдружение „Българска тренировъчна централа“, Българския форум на бизнес лидерите, Патентното ведомство, компании и неправителствени организации. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Митрополит Николай оглави службата за Второ Възкресение в Пловдив

Днес в православните храмове има богослужения за така нареченото Второ Възкресение. На тях отново след отминалата нощ бяха прочетени текстове от Евангелието, свързани с възкресението на Божия син.  Митрополит Николай оглави  празничното богослужение по повод Възкресение Христово- Пасха в пловдивския храм „Света Марина“.  Сред присъстващите..

обновено на 05.05.24 в 15:57

Слънчеви и топли Великден и Гергьовден в Пловдив

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.   В Източна България ще духа слаб североизточен вятър.  Максималните температури ще..

обновено на 05.05.24 в 14:15

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11