Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на месечните си възнаграждения, тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента.

Предложението за намаляване на заплатите на общинските съветници е на Николай Пъндезов от групата на „Развитие за Пазарджик“ в Общинския съвет. Темата бе повдигната, след като преди два месеца ОбС увеличи заплатата на кмета Петър Кулински на 4 900 лева. Това автоматично увеличи и възнаграждението на председателя на местния парламент, който по правилник получава 90 процента от кметската заплата. Председателят на групата-вносител за намаляване на общинските възнаграждения Ангел Василев.

За сега не е ясно, дали въпросната точка отново ще попадне в дневния ред на следващото общинско заседание през месец май.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Християни и мюсюлмани празнуват заедно в Родопите

Гергьовден е един от най-почитаните празници в Родопите както от християни, така и от мюсюлмани, известен сред тях като Едерлез. След сутрешното измиване с роса по поляните родове и приятели се събират на обща трапеза, на която задължително присъства гергьовденско печено агне. На Гергьовден обредността е съсредоточена около няколко основни момента –..

публикувано на 06.05.24 в 17:12

Катастрофа затрудни трафика по Околовръстното шосе на Пловдив

Километрично задръстване се образува на изхода на Пловдив след "Пещерско шосе".   Причината е инцидент, станал в ранния следобед при отбивката за колелото към Пазарджишко шосе. Катастрофа е на самия мост.  Ударена е предницата на лек автомобил, движещ се към автомагистрала "Тракия".  Колоната от пъплещи коли стигна след надлеза на Околовръстното..

публикувано на 06.05.24 в 14:22

ИТН и "Солидарна България" регистрираха листите си в Пловдив

Две партии регистрираха днес листите си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач на листата  на " Има такъв нaрод " за 16-ти многомандатен избирателен район е Станислав Балабанов.  Той я регистира лично в Районната избирателна комисия, заедно с кандидати за народни предстватели .  Втори в листата за град  Пловдив, която е от общо 14 души,  е Танер..

публикувано на 06.05.24 в 13:00

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната икона Света Богородица -..

обновено на 06.05.24 в 09:02