Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цинга Манга Фънк гостуват в Пловдив


Барабанистът Кирил Добрев е една от емблематичните фигури в етно-група Булгара. От 20 години се занимава с композиране и саунд дизайн за различни филмови, театрални и музикални проекти. През 2003 печели Аскеер за авторска музика към театралния спектакъл “Дивите”. Съавтор е с Влади Михайлов на музиката към българското предложение за Оскар “Кецове”, отличена с наградата на Филмовата академия за оригинален саундтрак. С електронния си проект Fake подгрява Prodigy на първия им концерт в България, а с Булгара свири и с Ал ди Меола, Били Кобъм, Хюмън Тъч, Дейвид Гарфилд, Милчо Левиев. Член е на Европейската филмова академия. Основател е и двигател на фюжън формацията "Цинга манга фънк"(CMF).
 Днес, в качеството му на  бенд- лидер на фюжън формацията "CMF" с  Кирил Добрев разчопляме нишката на музикалното и стилово номадство на обичаната група в очакване на съботния им гастрол в Пловдив.
-Бързам веднага да съобщя на всички, които не занаят щастливата новина, че "Цинга Манга Фънк" ще гостуват на 27 април в Пловдив във Bee-bop Сafe!
-Точно така! Утре между 21- 21.30 ще започне нашият концерт. Много се радвам, че сме пред тази супер- готина публика и надявам се, всичко ще бъде перфектно!
-Няма как да бъде другояче, след като имаме най- добрата публика в света и една от най- световните групи!
-Ами, вие сте възпитан град, град с традиции, така че няма как публиката да не е от тоя сой! Вашият джинс е изобщо пропит с култура и няма как да е друго...
-Какво ново ще представи CMF на пловдивската публика?
-Част от концерта е промоцията на новия клип и новата песен, на която автор на текста и аранжимента е Ангел Демирев. Песента се казва "So Te Kerav, Baby?", което, преведено на български значи "Какво да правя, бейби?".Толкова съм луд по теб, че не знам какво да правя. Парчето е много енергично, много жизнено, със летен привкус! Решихме точно в този период от време да го представим, заснехме му клип и утре ще го покажем на публиката в Пловдив...

Чуйте интервюто в звуковия файл!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва "Театър на сенките" в Пловдив

Възпитаници на ОУ „Захари Стоянов“ в пловдивския квартал Коматево се включват в интерактивна Демо работилница, с което стартира празникът на сценичното изкуство, който среща миналото с бъдещето в Пловдив. Това е призмата, през която тази година Сдружение „Арте Визия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив представя хилядолетния  „Театър на..

публикувано на 07.05.24 в 07:30

Днес е Светли вторник, почитаме Св. Богородица

След Великден започва Светлата седмица. Нарича се така, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. На Светли Вторник се отдава почит на Богородица.  По време на Светлата седмица не се извършват венчавки, тъй като това са празнични дни, посветени на Христовото възкресение и никакви други тържества не са редни.  Християните се..

публикувано на 07.05.24 в 07:05

Премиера на книгата "Извън обхват" на Евгени Черепов

В Пловдив тази вечер е  премиерата на книгата "Извън обхват" на Евгени Черепов. Издателство Жанет 45 съвместно с литературен клуб  Spirt&Spirit организират представянето на романа в клуб „Петното на Роршах“. Авторът нарича „Извън обхват“ роман пауза, книга за разговора между поколенията. Евгени Черепов дебютира през 2012 г. с..

публикувано на 07.05.24 в 06:34

Моника Балаян представя "Хиперсъзнание" утре в Пловдив

Замислялили сте се някога защо мозъкът ни спира, когато сърфираме в телефона или, когато сме гневни защо спира да функционира? Защо се храним нездравословно, защо мнозина спекулират с с вредни навици, защо допускаме натрапчивите мисли за провал, болести, страхове да ни завладеят? Защо? Защо? Защо? Толкова много "защо" объркват живота ни. А можем ли да..

публикувано на 06.05.24 в 17:22

Символите на вярата в изкуството

"Християнското изкуство е наситено със символика. Символичните изображения преобладават, предвид няколко фактора. Още първите християни, по време на гонението срещу тях в римската империя, са практикували своята вяра чрез обреди, които не са били установени както в днешно време, но са били изпълнени със символика. Що се отнася до изображенията,  в..

публикувано на 05.05.24 в 09:31