Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив, Кръстьо Врачев в областта

| обновено на 27.04.24 в 15:01
Снимка: БТА

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град. Водач на листата е Ангел Георгиев, който е бил депутат в три поредни парламента. 

Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров, Димитър Йорданов, Красимир Николов, Чавдар Земярски, Кристиян Герговски и Георги Танев.

Целта минимум на „Възраждане“ е второ място в новия парламент и поне 50 депутати. В дългосрочен план партията ще се бори да поеме управлението на страната, стана ясно на пресконференция на градското ръководство на партията в Пловдив. 

Листата за Пловдив - град за вота на 9 юни е от млади и мотивирани хора, чиято цел е да върнат вярата на хората, коментира Ангел Георгиев. По думите му, в България може да се осъществи промяна.

За партията са важни политиките, а не определените личности, които ще ги водят, каза Георгиев. 

Водач на листата на „Взъраждане“ за Пловдив област е Кръстьо Врачев, който беше депутат и в 49-ото Народно събрание и е председател на структурата на партията в Карлово. Втори в листата е Димитър Гюрев от Асеновград, следван от Чавдар Земярски от Раковски. 

Следващите кандидати за депутати на партията, която се явява с "пълна" листа, са доц. Румяна Иванова, Георги Самаров, Ангелина Русинова,  Владимир Топалов, Маргарита Димова, Стойчо Босев, Димитър Махнев и Иванка Танчевска.

От „Възраждане“ подемат кампания, с която призовават всеки един гласуващ да убеди поне петима негласуващи да отидат до урните. Единствено високата активност е гарант, че изборният резултат ще е възможно най-близко до реалността, посочи Ангел Георгиев.




По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16

Обявяват до дни обществената поръчка за кино "Космос"

До няколко дни обществената поръчка за ремонта на кино „Космос“ ще бъде обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. Документацията вече е подадена в системата на агенцията и ако поръчката за ремонт и преустойство на сградата не бъде изтеглена за предварителна проверка, още в понеделник..

публикувано на 09.05.24 в 12:19

Кметът Димитров: Премахването на "Альоша" сега не е тема за Пловдив

Премахването „Альоша“ сега не е тема за Пловдив, заяви кметът Костадин Димитров в отговор на въпрос за демонтажа на паметника. По традиция за Деня на победата 9 май десетки хора се изкачват до монумента. „След решение на Общинския съвет заместник-кметовете по финанси и по строителство трябва да изготвят становище колко би струвало и как..

публикувано на 09.05.24 в 12:10