Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море надигра Локомотив на "Тича" с 1:0

Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство, първа шестица. Единственият гол в мача вкара Васил Панайотов през първата част. С успеха си варненският тим остава на третото място с актив 65 точки, с точка по-малко от втория ЦСКА София. Локомотив остава четвърти с 55 точки, с една повече от петия Левски.

Първият удар към една от двете врати беше дело на Мартин Райнов. Халфът стреля с глава след центриране от корнер във 2-ата минута, но прати топката над вратата. "Смърфовете" продължиха да са по-опасни в атаките си. В 7-ата минута Кристиян Пешов получи извеждащ пас отдясно от Мартин Петков. Крилото напредна и отправи удар от малък ъгъл, който беше спасен от Иван Дюлгеров. Топката отново се озова в играча с №16, който пак отправи удар, но този път беше блокиран.

Минута след това Андреяс Калкан получи отляво и намери Атанас Илиев на точката за изпълнение на дузпа. Нападателят отправи слаб удар, с който не затрудни Кристиан Томов.

В 11-ата Черно море поведе. Мазир Сула получи подаване от Цветомир Панов отляво. Алжирецът се справи с Ефе Али, навлезе леко навътре и центрира към далечната греда, където Васил Панайотов с глава не остави шансове на вратаря за 1:0.

В 33-ата минута пред варненци се откри нова добра възможност. Мазир Сула подаде към Андреяс Калкан, който навлезе на скорост в наказателното поле и отправи удар, но над вратата. Две минути след това пред Васил Панайотов се откри корирдор за стрелба пред наказателното поле. Халфът нанесе удар, но топката беше блокирана от противников защитник.

В края на първата част удар на Мазир Сула от далечна дистанция мина покрай вратата. След последния съдийски сигнал за първата част Оливер Камдем и Атанас Илиев се сдърпаха, за което получиха жълти картони.

В 49-ата минута пред "смърфовете" се откри отличен шанс за изравнителен гол. Мичи Нтело проби през центъра и пусна извеждащ пас към Кристиян Пешов. Халфът отправи удар, с който Иван Дюлгеров се справи.

В 59-ата минута Виктор Попов отне топката отдясно и навлезе в наказателното поле. Крайният защитник подаде към Атанас Илиев, който на два пъти не успя да нанесе удар. Топката се озова в Мазир Сула, чийто шут от трудна позиция беше спасен от вратаря.

Десетина минути по-късно гостите изпълниха заучено свободен удар. Бабакар Дион пусна към оставения непокрит в наказателното поле Ивайло Иванов, но ударът на халфа премина над вратата.

В 71-ата минута Мазир Сула беше изведен от Васил Панайотов зад отбраната на гостите. Халфът навлезе в наказателното поле, където Мартин Паскалев с майсторски шпагат успя да избие в корнер. Пет минути по-късно гол на "моряците" беше отменен. Резервата Уеслен се извиси след центриране на Сула от свободен удар и нанесе удар с глава. Топката срещна гредата, след което тупна зад голлинията. Попадението обаче не беше зачетено заради засада на бразилеца.

В 80-ата минута Черно море организира много опасна атака. Мазир Сула напредна на скорост, навлезе в наказателното поле, но реши да действа технично и подаде лошо с пета към Едгар Пашеко. Португалецът все пак успя да нанесе удар, който Тодор Павлов блокира.

В 82-ата минута Сула опита да изненада Томов с шут от далечна дистанция, но вратарят демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. Четири минути след това варненци можеше да решат всичко в своя полза. Уеслен напредна през центъра и пусна към Едгар Пашеко отляво. Крилото нанесе удар в близкия ъгъл, но вратарят спаси.

С тази победа Черно море събра актив от 65 точки и остава на трето място във временното класиране, като варненци само на точка от втория ЦСКА. Локомотив пък заема четвъртата позиция с 55 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15
Григор Димитров

Гришо отпадна на Мастърса в Рим

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути. Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях...

публикувано на 14.05.24 в 16:00

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения.  По думите на Спас Паунов, от екипа на..

публикувано на 14.05.24 в 15:23
Мамин Санянг

Минал през "Байерн" започна проби в "Локомотив"

Футболистът Мамин Санянг започна официално пробен период в "Локомотив" (Пловдив). Играчът ще тренира с “черно-белите” до края на седмицата. Мамин Санянг е роден на 06.02.2003 г.одина в Гамбия, но притежава и немски паспорт. В момента е собственост на "Хановер" 96 и се състезава в дублиращия отбор на хановерци. Мамин Санянг играе основно като дясно..

публикувано на 14.05.24 в 11:14
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49